Τουρτσίνοφ: Προτεραιότητα η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία, καθώς ο υπηρεσιακός πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ κατέστησε σαφές πως η Ουκρανία επιθυμεί μια δίκαιη και ισορροπημένη σχέση με τη Ρωσία, προσεγγίζοντας παράλληλα την Ευρώπη. Από την άλλη, η Ρωσία ανακάλεσε στη Μόσχα για διαβουλεύσεις τον πρέσβη της στην Ουκρανία.

Ο Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ είπε χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψουμε στο μονοπάτι

της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που είναι και ο λόγος που πυροδότησε τη μάχη στην πλατεία Μαϊντάν. Να επιστρέψουμε στην οικογένεια των ευρωπαϊκών χωρών και ταυτόχρονα να κατανοήσουμε τη σημασία της σχέσης μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Η Σούζαν Ράις, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, διαμήνυσε στο Κρεμλίνο πως θα ήταν μεγάλο λάθος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία: «Δεν υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στην Ουκρανία που έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία και τη σύγχρονη Ουκρανία που θέλει να πλησιάσει περισσότερο την Ευρώπη».

Τη Δευτέρα μεταβαίνει στο Κίεβο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, για να συζητήσει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, ο νέος προσωρινός υπουργός Οικονομικών, Yuriy Kolobov, είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περίπου $ 35 δισ. ( £ 21 δισ. ) από ξένη βοήθεια και ζήτησε να πραγματοποιηθεί μια διεθνή διάσκεψη δωρητών.

The post Τουρτσίνοφ: Προτεραιότητα η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα