Τουρκική εφημερίδα: «Θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο αν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ

Για την πιθανότητα «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο κάνει λόγο τουρκική εφημερίδα, δημοσίευμα της οποίας αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα, με την ανάληψη της Προεδρίας, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να ανακηρύξει ΑΟΖ και να προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την

Κύπρο.

Ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα θερμός στο Αιγαίο, σχολιάζει το δημοσίευμα

Η εφημερίδα «Yeni Şafak» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Sular ısınacak», που σημαίνει «θα ανάψουν τα νερά». Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι φιλοκυβερνητική και υποστηρίζει ξεκάθαρα τον Ερντογάν.

Όπως υποστηρίζει η «Yeni Safak», με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ελληνική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία για να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της ΑΟΖ, που σχετίζεται με την ύπαρξη και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει με κανένα τρόπο να συμβεί αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει απτόητη τις έρευνες για την ανακάλυψη με την προοπτική άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και σε δεύτερη φάση και στο Αιγαίο», επισημαίνει η εφημερίδα.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η Ελλάδα έπρεπε να έχει απεμπολήσει το δικαίωμα της να κάνει έρευνες και να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά της κοιτάσματα στο Αιγαίο, καθώς είναι απαίτηση της Άγκυρας.

Πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές στην Αθήνα έχουν επισημάνει ότι η Αγκυρα είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσει εξαγωγή της πολιτικής κρίσης που ταλανίζει μήνες τώρα τη χώρα, δημιουργώντας «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο.

The post Τουρκική εφημερίδα: «Θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο αν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα