Τουρκία: Συνάντηση διαδηλωτών με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς θα έχουν σήμερα το πρωί οι διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του protothema.gr στην Κωνσταντινούπολη, Ανδρέας Μπελεγρής, τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημειώθηκαν νέα σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Μπεσίκτας, με τους αστυνομικούς να κάνουν κατά

μέτωπο επιθέσεις στους διαδηλωτές, κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο αποκλειστικό βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πλάνα από τη στιγμή της νέας επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων προς τους διαδηλωτές, που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στο σημείο και έχουν στήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα στην πλατεία.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά μετά από τα επεισόδια της Παρασκευής, η αστυνομία στην Μπεσίκτας επιδιώκει να ανοίξει διάλογο με τους συγκεντρωμένους και συνομιλεί αυτή την ώρα με ομάδες διαδηλωτών, προκειμένου να λήξει η συγκέντρωση και να μην υπάρξουν εμπλοκές, όπως σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ζήτησε να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα οδοφράγματα και οι διαδηλωτές κάλεσαν τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από την περιοχή. Τελικά δεν τα βρήκαν και η αστυνομία προχώρησε σε κατά μέτωπο επίθεση.

Η αστυνομία για ακόμα μία φορά έκανε χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με… πυροτεχνήματα! Παράλληλα έγιναν πάνω από είκοσι συλλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα