Τουριστικό ρεκόρ το 2013 για τους Κινέζους ταξιδιώτες

Οι πλέον πολυταξιδεμένοι τουρίστες είναι οι Κινέζοι καθώς συνολικά 97 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2013, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό ρεκόρ, σύμφωνα με τον επίσημο Τύπο της Κίνας.

Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών

Ο αριθμός αυτός των Κινέζων τουριστών στο εξωτερικό είναι αυξημένος κατά 14 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2012.
Η τάση αυτή θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία δεδομένου των προοπτικών για την ισχυρή ανάπτυξη της μεσαίας τάξης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου, όπως ανέφερε η εφημερίδα

Ημερησία της Κίνας, που επικαλείται τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού .

Η Κίνα το 2012 «οδηγούσε» παγκοσμίως και από την άποψη των τουριστικών δαπανών στο εξωτερικό, με συνολικά 102 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).
Το ποσό αυτό είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί το 2013, δήλωσε ο Σονγκ Ρούι, της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, ένα ερευνητικό κέντρο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ υπάρχει παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών.
Η επιλογή του προορισμού των τουριστών από την Κίνα σημαίνει στην πράξη σημαντικά οφέλη για την τουριστική βιομηχανία της χώρας επιλογής.
Ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , η Γαλλία και η Γερμανία , υποσχέθηκαν ή ήδη δρομολόγησαν μέτρα για να διευκολύνουν τις διαδικασίες για την απλούστερη έκδοση βίζας σε Κινέζους τουρίστες. Οι Κινέζοι ταξιδιώτες στο εξωτερικό ήταν μόλις 10 εκατομμύρια το 2000.

The post Τουριστικό ρεκόρ το 2013 για τους Κινέζους ταξιδιώτες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα