Τουρίστες υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν

Μπορεί οι αφίξεις τουριστών στην περιοχή του δήμου Βόλβης να παρουσιάζουν αύξηση, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες της περιοχής το ταμείο τους είναι μείον. Το περασμένο Σαββατοκύριακο η «Κ» βρέθηκε στο Σταυρό, έδρα του δήμου Βόλβης, και συνομίλησε με επαγγελματίες, οι οποίοι βλέπουν τους τουρίστες να γεμίζουν τις παραλίες και τα beach bar αλλά όχι και τα καταστήματά τους. «Οι περισσότεροι πηγαίνουν στην παραλία και αρκούνται στα σνακς που φέρνουν από το σπίτι τους. Ταβέρνες και

εμπορικά καταστήματα παραμένουν άδεια ενώ οι ελάχιστοι πελάτες επιλέγουν τα απαραίτητα με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να παραμένει χαμηλός», ανέφερε στην «Κ» ιδιοκτήτης ταβέρνας στην παραλία του Σταυρού.

Ταβέρνες, κεντρικά καφέ και εμπορικά καταστήματα σε Σταυρό, Ασπροβάλτα και Βρασνά βλέπουν τους «υποψήφιους» πελάτες να κάνουν βόλτες έξω από τα καταστήματά τους αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που προχωρούν σε κάποιες αγορές ή επιλέγουν να φάνε σε καταστήματα εστίασης. «Τουρίστες έχουμε, λεφτά δεν έχουμε» είπε στην «Κ» ιδιοκτήτης χρυσοχοείου στον κεντρικό δρόμο του Σταυρού. «Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Τις προηγούμενες χρονιές τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι τουρίστες συνδύαζαν διακοπές και αγορές με αποτέλεσμα τα μαγαζιά να δουλεύουν. Τώρα αρκούνται στις ματιές στις βιτρίνες», συμπλήρωσε. Μαζί του συμφωνεί και ιδιοκτήτης κεντρικού καφέ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι περισσότεροι Βαλκάνιοι τουρίστες έρχονται με γκρουπ και επιλέγουν ξενοδοχεία all inclusive. «Για το λόγο αυτό τα καφέ της περιοχής είναι σχεδόν ά-δεια. Πηγαίνουν στις παραλίες και μετά για φαγητό, καφέ και ποτό στα ξενοδοχεία τους», ανέφερε.

Εν αναμονή των Ελλήνων

Και μπορεί ο τουρισμός από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σερβία και τα Σκόπια, χώρες με τον τουρισμό των οποίων δουλεύει παραδοσιακά η περιοχή να έχει ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο, οι καταστηματάρχες περιμένουν τους Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους μετά τα μέσα Ιουλίου και έως λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα