Τουλάχιστον 15 νεκροί από συγκρούσεις στη Λιβύη

Τουλάχιστον δεκαπέντε νεκροί και 95 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων που σημειώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Λιβύης μεταξύ μελών της πολιτοφυλακής και οπλισμένους κατοίκους.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Άλι Ζεϊντάν δήλωσε ότι όλες οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν την Τρίπολη. «Η ύπαρξη όπλων εκτός του στρατού και της αστυνομίας είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο Ζεϊντάν σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Όλες οι ένοπλες πολιτοφυλακές

πρέπει να εγκαταλείψουν την Τρίπολη, χωρίς εξαίρεση», σημείωσε.

«Δεκαπέντε νεκροί και 95 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλοί είναι σοβαρά, εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Τρίπολης τις τελευταίες ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο οποίος δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει πόσοι σκοτώθηκαν από την πολιτοφυλακή Γάργκουρ κατά την ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιούσαν και πόσοι στην συνέχεια κατά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της πολιτοφυλακής που πραγματοποίησε το πλήθος σε αντίποινα για τα πυρά που είχε δεχθεί από την πολιτοφυλακή.

«Επικρατεί πλήρης σύγχυση» επεσήμανε, σημειώνοντας ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. «Εξακολουθούν να φέρνουν τραυματίες στα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση για δωρεά αίματος, καθώς εξακολουθούν να φτάνουν τραυματίες στα νοσοκομεία.

Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν τα μέλη μιας πολιτοφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούσαν να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά τις επανειλημμένες μάχες τους με άλλες ένοπλες ομάδες.

The post Τουλάχιστον 15 νεκροί από συγκρούσεις στη Λιβύη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα