ΤΩΡΑ: Στουρνάρας – Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι συναντώνται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ουσιαστικά κέρδη από τις επαφές στη Γερμανία, ώστε να κλείσει

με αίσιο τρόπο η διαπραγμάτευση με την τρόικα, προκειμένου η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο να ξεκινήσει χωρίς… χρωστούμενα.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενώ αναμένεται να υπάρξουν και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις. Η εντολή του είναι μέσα στα επόμενα 24ωρα να είναι έτοιμες οι τελικές προτάσεις και να παραδοθούν στην τρόικα.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο μετέφερε το κλίμα από την συνάντηση του στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Βενιζέλος, που είχε το πρωί σύσκεψη με τους συνεργάτες του επιμένει στις “κόκκινες γραμμές” για πλειστηριασμούς, φόρους και χρηματοδοτικό κενό, το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να καλυφθεί με άλλους τρόπους. Κινείται δε στην ίδια γραμμή με τον Πρωθυπουργό, εκτιμώντας ότι δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο για τη χώρα.

The post ΤΩΡΑ: Στουρνάρας – Μητσοτάκης στο Μαξίμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα