Το «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών στο Rich και τα τρία σενάρια

Σε προσωπικές και οικονομικές διαφορές «επενδυτών» αποδίδουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την μαφιόζικη εμπρηστική επίθεση στη γνωστή καφετέρια της Γλυδάφας «Rich», που κατάστρεψε παράλληλα και τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ που βρισκόντουσαν πάνω από αυτή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, τα σενάρια είναι τρία.

Το πρώτο σενάριο, είναι ο εμπρησμός της καφετέριας να σχετίζεται με οικονομικές διαφορές μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στη διαχείριση του μαγαζιού, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Το κατάστηματα είχε ανακαινιστεί

πλήρως πριν από δύο χρόνια με κόστος πάνω από 600.000 ευρώ, όπως αναφέρεται με αποτέλεσμα να σημειωθούν διενέξεις μεταξύ των υπευθύνων του καταστήματος.
Το δεύτερο σενάριο που αναφέρεται, είναι το ζήτημα ο εμπρησμός να έγινε «εκ των έσω», προκειμένου να εισπραχθούν τα ασφάλιστρα, καθώς όπως επισημαίνεται, κρατικοί λειτουργοί αναφέρουν πως η καφετέρια «είναι βέβαιο ότι ήταν ασφαλισμένη για μεγάλο χρηματικό ποσό».
Το τρίτο σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ, είναι για το εάν αυτή η επίθεση σχετίζεται με την εμφάνιση ενός νέου κυκλώματος εκβιαστών στην περιοχή, το οποίο πουλά «προστασία» σε καταστήματα της Γλυφάδας. Ωστόσο όπως αναφέρεται οι αρμόδιοι θεωρούν ένα τέτοιο σενάριο «αδύναμο».

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς ανάμεσα σε άτομα που έχουν εμπλακεί ή επενδύσει στον συγκεκριμένο χώρο. Εξετάζουν και την περίπτωση εμπρησμού του αυτοκινήτου ενός εκ ιδιοκτητών στις 30 Απριλίου στην περιοχή της Βούλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα