Το σημαντικότερο φετινό του παιχνίδι δίνει απόψε (5/11, 21:45) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπενφίκα

Το σημαντικότερο φετινό του παιχνίδι (μέχρι το επόμενο) δίνει απόψε στο στάδιο Καραϊσκάκης (Τρίτη 5/11, 21. 45) ο Ολυμπιακός, απέναντι στους «αετούς» της Λισαβόνας.

Στο ερυθρόλευκο «στρατόπεδο» μετά από το «διπλό» επί του «αιωνίου» αντιπάλου, αλλά και έπειτα από τις 2 τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις (τόσο από πλευρά αποτελεσμάτων, όσο και απόδοσης) επικρατεί ενθουσιασμός, αυτοπεποίθηση και πάθος. Οι «ερυθρόλευκοι», απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί στα χαρτιά να έχει καλύτερες μονάδες

αλλά στο χορτάρι φάνηκε πως… είναι του «χεριού» τους, καλούνται να υπερασπιστούν την έδρα τους και να αποδείξουν το ποιος έχει το πλεονέκτημα στον όμιλο.

Στο προηγούμενο ματς, ο Ολυμπιακός έδειξε πως «έχει» τους Πορτογάλους και αν δεν είχαν ανοίξει οι ουρανοί, ώστε να έχουμε ένα ματς ροντέο, πολύ δύσκολα θα δεχόταν γκολ, καθώς ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του ματς. Οι «αετοί» μόνο που δεν πανηγύρισαν το 1-1, σκορ που αν μη τι άλλο κολακεύει την ομάδα του Ζόρζε Ζέζους, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με μια… γλυκόξινη γεύση· ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δυνατή έδρα από τη μια, μια απώλεια ενός δικού τους ματς από την άλλη.

Στη σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να έχουν στο πλευρό τους 33.000 οπαδούς τους, καθώς είναι ελάχιστα τα εισιτήρια που έχουν μείνει προς διάθεση. Η «καυτή» ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμη πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει αποδείξει, στους ομίλους τουλάχιστον, πως όταν μια πρόκριση κρίνεται στην έδρα του, «καθαρίζει» το ματς!

Για τα πλάνα του Μίτσελ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση πολλά θα εξαρτηθούν από τον «Τσόρι» Ντομίνγκες αλλά και τις σκέψεις του Ισπανού τεχνικού για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ. Ο Αργεντίνος άσος θα κάνει το τελευταίο τεστ το πρωί της Τρίτης και εφόσον πείσει τον προπονητή του πως είναι εντάξει, τότε έχει πιθανότητες να ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Διαφορετικά ο Μίτσελ ίσως ενεργοποιήσει την έκπληξη που έχει στο μυαλό του με τον Γιαταμπαρέ, ο οποίος είχε πολύ καλή απόδοση και στην Λισσαβώνα όταν μπήκε σαν αλλαγή στο ματς. Όπως και να ‘χει, στις σκέψεις του Ισπανού τεχνικού δεν αλλάζουν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις, Φουστέρ και Μήτρογλου και ουσιαστικά παίζεται μια θέση στην ενδεκάδα. Ανάλογα και με το ποιον θα προτιμήσει ο Μίτσελ, θα υπάρχει και διαφοροποίηση του ρόλου του Φουστέρ. Π.χ. με τον Ντομίνγκες στον άξονα, ο Ισπανός άσος πάει σίγουρα στην άκρη. Αν επιλεγεί ο Γιαταμπαρέ, τότε ο Φουστέρ θα παίξει στην πλάτη του Μήτρογλου. Ο Μίτσελ έχει στην διάθεση του και τους Μέγκιερι, Μετζανί, Αβραάμ, Μπονγκ, Μασάντο, Εντινγκά, Σαβιόλα και Κάμπελ. Δηλαδή συνολικά 20 παίκτες στην αποστολή, από τους οποίους οι δύο θα μείνουν εκτός 18άδας.

Όσον αφορά την Μπενφίκα, στην Λισσαβώνα είχε αγωνιστεί με μια διάταξη 4-4-1-1 και δύο καθαρούς κεντρικούς μέσους. Στην αναμέτρηση του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αναμένονται να είναι τρεις σε σύστημα 4-3-3. Ίσως όμως και να μπλόφαρε ο Πορτογάλος τεχνικός, κάτι που απομένει να διαπιστώσουμε σε λίγες ώρες.

Οι Σουλεϊμάνι, Ροντρίγκο και Φέισα είναι εκτός αποστολής για την Μπενφίκα και στην διάθεση του Ζεζούς βρίσκονται οι Αρτούρ, Όμπλακ, Πάουλο Λόπες, Μάξι Περέιρα, Αντρέ Αλμέιδα, Σικέιρα, Σίλβιο, Λουιζάο, Γκαράι, Ζαρντέλ, Στίβεν Βιτόρια, Μάτιτς, Ρούμπεν Αμορίμ, Έντσο Πέρεζ, Ντζούρισιτς, Γκαϊτάν, Καβαλέιρο, Όλα Τζον, Μάρκοβιτς, Καρντόσο, Λίμα.

The post Το σημαντικότερο φετινό του παιχνίδι δίνει απόψε (5/11, 21:45) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπενφίκα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα