Το «ΟΧΙ» της Ιεράς Συνόδου στη καύση των νεκρών

Σήμερα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου με επίσημη ανακοίνωση της στρέφεται κατά της προώθησης των νομοσχεδίων για την καύση των νεκρών, για το σύμφωνο συμβίωσης καθώς και για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανακοίνωσε την απόφαση των Αρχιερέων αναφέροντας ότι η καύση των νεκρών δεν είναι ζήτημα δογματικό: «αφού ο Θεός μπορεί κατά τη Δευτέρα Παρουσία να αναστήσει τους νεκρούς και από την τέφρα». Εξηγώντας στη συνέχεια, επισημαίνει ότι πρόκειται για θέμα παράδοσης της εκκλησίας. Στη περίπτωση που ο νεκρός περάσει από τη διαδικασία της αποτέφρωσης, η κηδεία απλά δεν θα τελεί.

Όσον αφορά, το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους ανέφερε ότι: «οι νόμοι δεν μπορούν να ανάγουν την εκτροπή σε κανόνα δικαίου». O Μητροπολίτης γι’ αυτό το ζήτημα είπε πως η Εκκλησία συμβουλεύει όσους «έχουν ροπή» προς την ομοφυλοφιλία να αγωνιστούν για «να απαλλαγούν» από αυτή όπως αγωνίζονται για τα άλλα πάθη.

Τέλος, για το μάθημα των Θρησκευτικών υπέδειξε ότι το σύνταγμα αναφέρεται σε παιδεία Ελληνικής κοινότητας, η οποία ανήκει στο ορθόδοξο δόγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα