«Το μεγάλο ταξίδι του μικρού κοριού Κορνήλιου»

Το Badminton φιλοξενεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον προαύλειο χώρο του την παράσταση “Το μεγάλο ταξίδι του μικρού κοριού Κορνήλιου”, ένα οικολογικό παραμύθι φαντασίας για το μέλλον της Γης από τη θεατρική ομάδα «Μικροί Πυροτέχνες». Παράλληλα και με αφορμή την παράσταση, θα λάβει χώρα μια ευρύτερη δράση με τον γενικό τίτλο “Ο σπόρος του κόσμου… εσύ!”.
Η παρούσα πρωτοβουλία επιθυμεί να προκαλέσει μια ρεαλιστική σύνδεση ανάμεσα σε μια επινόηση μύθου (θεατρική

παράσταση) και την πραγματικότητα, και να εμπνεύσει τα παιδιά να συμμετάσχουν σε τρόπους δράσης.

Με προσανατολισμό την παραπάνω κεντρική ιδέα, ο προαύλειος χώρος του Badminton θα φιλοξενήσει εργαστήρια, δραστηριότητες και ομάδες ενημέρωσης που έχουν σχέση με τον οικολογικό θεματικό πυρήνα της θεατρικής παράστασης. Tα παιδιά και οι γονείς θα αποκτήσουν ενημέρωση σε πραγματικό επίπεδο, και με διαδραστικό τρόπο θα γνωρίσουν τρόπους που μπορούν να υιοθετηθούν και να λειτουργήσουν υπέρ μιας πιο φυσικής ζωής.

Θεματικοί πυρήνες δράσεων
Σπόροι και καλλιέργεια, διαχείριση απορριμμάτων, ανταλλαγή, χειροτεχνία, ανακύκλωση, φυσικός τρόπος μετακίνησης, φυσική δόμηση, ελεύθερος χώρος, κήπος, προστασία φυσικού περιβάλλοντος/προστασία απειλούμενων ειδών & υδάτων, ενέργεια.

Εργαστήρια που θα λειτουργήσουν στον προαύλειο χώρο
Εργαστήρι πάνινης κούκλας με ανακυκλώσιμα υλικά – Πηνελόπη Μητσάκη
Κατασκευή από πηλό χρηστικών αντικειμένων για παιδιά – Δέσποινα Αβαταγγέλου
Εργαστήρι πέρμα κουλτούρα προσαρμοσμένο για παιδιά
Εργαστήρι κομποστοποίησης με την παρουσίαση μικρού κάδου ειδικά φτιαγμένου για παιδιά: ομάδα του ΚΕΑΝ
Χαριστικό παζάρι παιδικού βιβλίου και ρουχισμού Ανταλλακτικό παζάρι Πλ. Συντάγματος

Μοίρασμα σπόρων από τον ΠΕΛΙΤΙ, συμμετοχή των ομάδων αλληλέγγυου εμπορίου LACANTONA, ΣΥΝΑΛΛΟΙΣ

Ο προαύλειος χώρος με τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτός τρεις ώρες πριν την παράσταση.
Περίληψη έργου
Ο μικρός κοριός Κορνήλιος διασκεδάζει με το να πηδάει όσο πιο ψηλά μπορεί, μέχρι που μια μέρα θα πηδήξει τόσο ψηλά που θα βρεθεί σε έναν άλλον πλανήτη – στον πλανήτη Ιμιφλό! Εκεί ο Κορνήλιος θα γίνει ο φύλακας ενός ιδιότυπου Μουσείου – του Μουσείου της Γης, ενός μουσείου που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι του πλανήτη, με δείγματα από όλα τα όμορφα φυσικά αγαθά που υπάρχουν στη Γη – ακόμα και από σπόρους.

Στον Ιμιφλό, σε έναν πλανήτη όπου δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ούτε ένα μικρό χορταράκι, όλα αυτά γίνονται πολύτιμα εκθέματα και η φυσική ομορφιά και ποικιλία που διαθέτει η Γη δεν μπορεί παρά να είναι για εκείνους ένα φαινόμενο άξιο διαφύλαξης και θαυμασμού.

Τα χρόνια περνούν, μέχρι που μια μέρα η νοσταλγία του Κορνήλιου θα μεγαλώσει τόσο, που δεν θα αντέξει άλλο και θα επιχειρήσει το δύσκολο ταξίδι της επιστροφής του στη Γη. Μόνο που όταν τελικά θα τα καταφέρει και θα φτάσει, θα διαπιστώσει ότι σε τίποτα δεν θυμίζει πια την όμορφη Γη που ονειρευόταν να συναντήσει από τα όσα έβλεπε στο Μουσείο. Η Γη δεν απέχει πια πολύ από να μοιάζει με τον πλανήτη

Keywords
Τυχαία Θέματα