Ρήξη στη ΔΗΜΑΡ μετά τη «λευκή» ανταρσία Λυκούδη στον Κουβέλη

Άνοιξε «ο ασκός του Αιόλου» στη ΔΗΜΑΡ μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία σημειώθηκαν πρωτοφανείς εξελίξεις. Ο Σπύρος Λυκούδης ψήφισε «λευκό» για τις θέσεις του κόμματος, επισημοποιώντας τη ρήξη με τον Φώτη Κουβέλη. Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια γραμματέας πολιτικού κόμματος καταψηφίζει τις πολιτικές θέσεις του κόμματός του ενόψει του 2ου συνεδρίου εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του με το περιεχόμενό τους αλλά και με την συνολική πολιτική του κόμματος.

Με το λευκό του Σπύρου

Λυκούδη χθες επισημοποιήθηκε η ρήξη του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και το τέλος των προσωπικών τους σχέσεων. Όπως όλα δείχνουν η ΔΗΜΑΡ οδεύει προς ένα συνέδριο στο οποίο στόχος όλων θα είναι η καταγραφή των εσωτερικών δυνάμεων.

Από την άλλη ο κ. Λυκούδης δεν δείχνει πρόθυμος να ε’ιναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα και όπως πληροφορούμαστε ο εκλεκτός υου πρόεδρου για τη θέση αυτή θα είναι στενός του συνεργάτης κ. Σάκης Παπαθανασίου.

Πάντως ο κ. Λυκούδης δεν ήταν η μόνη διαφοροποιήση καθώς υπήρξαν άλλα 24 λευκά όπως ο βουλευτής της β’ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και τα στελέχη που συμμετέχουν στην Συντονιστική Γραμματεία της πρωτοβουλίας των 58, Μάκης Γεωργάτος και Σταύρος Λιβαδάς.

Είκοσι στελέχη της μειοψηφίας με κείμενό τους ζήτησαν να ξεκινήσει ο διάλογος με την πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά, ενώ άλλα 300 μέλη του κόμματος με δεύτερο κείμενο αξίωσαν από την ΔΗΜΑΡ να μην αρνείται τον διάλογο για την συγκρότηση του προοδευτικού πόλου.

Τέλος, αρκετά ήταν τα στελέχη που επέκριναν την αναποφασιστικότητα που διακρίνει την ηγεσία στο θέμα της ένταξης του κόμματος στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών. Πάντως ο κ. Κουβέλης στη δευτερολογία του δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούν στην απόφαση καθώς ο Μάρτιν Σούλτς μπορεί να ζητήσει την κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές.

The post Ρήξη στη ΔΗΜΑΡ μετά τη «λευκή» ανταρσία Λυκούδη στον Κουβέλη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα