Το λάθος του Τζαμτζή και οι καταγγελίες για νοθεία

Της Άννας Καραβοκύρη

Ένα λάθος του ψηφολέκτη Ιορδάνη Τζαμτζή στην καταμέτρηση των ψήφων έκανε άνω κάτω την Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας.

Στο επίμαχο άρθρο 30 του σχετικού νομοσχεδίου που καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση και η ΔΗΜΑΡ δήλωσε παρών, ο βουλευτής της ΝΔ
αντί να σημειώσει ότι 125 βουλευτές ψηφίζουν υπέρ σημείωσε ότι 126 το υπερψηφίζουν

Έτσι οταν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία κι ο προεδρεύων Χρηστος Μαρκογιαννάκης

ανακοίνωσε στο Σώμα οτι το επίμαχο άρθρο υπερψηφιζεται, επικράτησε χάος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ εδιναν τα δικά τους αποτελέσματα, φώναζαν και κατήγγειλαν νοθεία. «Η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΝΔ Κύριο Μαρκογιαννάκη, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η Δημοκρατία δεν βολεύει. Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο, (30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνο την ΝΔ, που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες» τόνισαν σε γραπτή ανακοίνωση τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Νότης Μαριάς. Ύστερα απο τον πανικό που επικράτησε οι υπάλληλοι έδωσαν τον καταταλογο με τους ψήφους αναγράφοντας λάθος τους ανεξάρτητους βουλευτές ως 17, ενώ στην πραγματικότητα είναι 15. Σε λίγες ημέρες που θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική ψηφοφορία των νομοσχεδίων τέτοια φαινόμενα δεν θα υπάρχουν.

Α.Κ.

The post Το λάθος του Τζαμτζή και οι καταγγελίες για νοθεία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα