Το κρίσιμο αίτημα των εισαγγελέων για το στικάκι

Με την έρευνα γύρω από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» να βαίνει προς ολοκλήρωση, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ζητούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι που φαίνεται να έχει αντιγραφεί με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2011.

Η παραγγελία προς την Δίωξη είναι να διαπιστώσει αν το αρχείο υπέστη ή όχι αλλοιώσεις και αν προκύπτει

η αφαίρεση των τριών αρχείων που αφορούσαν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα, κατάθεση, υπό την ιδιότητα της υπόπτου για νόθευση εγγράφων, έδωσε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ως η συνεργάτης του που μετά από εντολή του ιδίου αντέγραψε το USB stick με τα αρχεία των καταθετών της HSBC, που του παρέδωσε τον Ιούνιο του 2011 ο αποχωρών τότε υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου.

Η δικηγόρος, που σύμφωνα με τον κ. Διώτη μετά την εγγραφή του έδωσε οδηγίες για τον τρόπο να διαγράψει το ένα από τα δύο USB, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα της υπόπτου για νόθευση εγγράφου. Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο παραδόθηκε από τον κ. Διώτη στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2011.

Τέλος, αναφορικά με την εμπλοκή των τριών συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου, που επίσης κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις πριν λίγες ημέρες, οι εισαγγελείς αναμένουν την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου και την υποβολή σχετικής έκθεσης, πιθανόν στα τέλη της εβδομάδας, ώστε να κριθεί αν τίθεται ζήτημα παραβάσεων φορολογικής νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα