Το Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλίας δίχασε το δημοτικό συμβούλιο

Η δεύτερη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας, που θα γίνει το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Για «ανοιχτή πόλη» και για «ελευθερία έκφρασης» έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ζήτησε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι «η θέση του δήμου είναι ο Δήμος να είναι ανοιχτός σε κάθε είδους εκδηλώσεις εκτός αυτών της Χρυσής Αυγής, για τις οποίες είμαστε αδιάφοροι». Παράλληλα τόνισε ότι σεβόμενος τις 19.000 υπογραφές, που συγκέντρωσαν πολίτες και τις πήγαν στον Μητροπολίτη Άνθιμο συμφώνησε με το Μητροπολίτη η παρέλαση φέτος να μην περάσει μπροστά από τη Μητρόπολη, αλλά να κατέβει τον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους και να καταλήξει μέσω της παραλίας, στο Λευκό Πύργο.

«Υπάρχει ελευθερία έκφρασης είτε για την ιδεολογία είτε για την σεξουαλική προτίμηση του καθενός. Είναι ανοιχτή η πόλη», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Ο κ. Γκιουλέκας από τη μεριά του σημείωσε ότι «πολύς θόρυβος προκαλείται από τη διοίκηση του δήμου. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Δεν μας αφορούν και δεν μας ενδιαφέρουν», για να διερωτηθεί καταλήγοντας: «Αλλά να κάνουμε την παρέλαση, ενώ διχάζει την κοινωνία και την πόλη; Το έχει καμία ανάγκη η Θεσσαλονίκη;».

Πηγή: rthess.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα