Το ΔΝΤ στηρίζει τη Fed

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε την Πέμπτη υπέρ της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μην μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, λέγοντας ότι αυτή ήταν και η εισήγηση του ΔΝΤ. «Προς το παρόν, αυτή ήταν η προσέγγιση που πάντα συνιστούσαμε», είπε η Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται πως η Fed

εξέπληξε τις αγορές με την απόφαση της να μην μειώσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αξίας 85 δισ. δολαρίων.

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πως η ανάπτυξη των ΗΠΑ περιορίζεται από τις περικοπές στον προϋπολογισμό που ξεκίνησαν φέτος καθώς το Κογκρέσο δεν έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία.

«Η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα για τον προϋπολογισμό και το όριο χρέους δεν βοηθά. Είναι σημαντικό να επιλυθεί για την εμπιστοσύνη, τις αγορές και για την πραγματική οικονομία,» τόνισε.

Εν συνεχεία η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε πως οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης της επόπτευσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Παρά τις νέες απαιτήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια «το σύστημα ακόμα δεν είναι αρκετά ασφαλές,» ανέφερε η Lagarge για να προσθέσει πως «οι αρχές πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στις επικίνδυνες ζώνες, ειδικά στα παράγωγα και τη σκιώδη τραπεζική.»

Keywords
Τυχαία Θέματα