Το διάταγμα που θέτει την Ουκρανία σε κατάσταση πολέμου με γενική επιστράτευση

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το έγγραφο με το οποίο η κυβέρνηση της Ουκρανίας θέτει σε γενική επιφυλακή τα στρατεύματά της, καταθέτει οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την εθνική ασφάλεια την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Στο έγγραφο το οποίο δημοσιέυθηκε από ελληνικής πλευράς από το koolnews.gr, ζητείται επίσης την βοήθεια των χωρών που υπέγραψαν το Μνημόνιο

για την ασφάλεια της (Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία) και θέτει σε παρακολούθηση και ανάλυση πληροφοριών για ότι συμβαίνει στην αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και την Σεβαστούπολη.

Διαβάστε τι λέει το Προεδρικό Διάταγμα του Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ:

Προεδρικό Διάταγμα αριθμός 189/2014

Από την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας την 1η Μαρτίου 2014 «Σχετικά με τα επείγοντα μέτρα για να εξασφαλίσει την εθνική ασφάλεια , την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τα άρθρα 107 και 112 του Συντάγματος της Ουκρανίας διάταγμα :

1 . Θέσπιση των αποφάσεων της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας από την 1η Μαρτίου 2014 «Σχετικά με τα επείγοντα μέτρα για να εξασφαλίσει την εθνική ασφάλεια , την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.»

2 . Παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

3 . Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της .

Αποφασίζοντας ο Πρόεδρος της Ουκρανίας , Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ .

Από 1 Μαρτίου 2014

Για τα επείγοντα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας , της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Με βάση την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πολιτών της Ουκρανίας , της κυριαρχίας , της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου των συνόρων του κράτους της Ουκρανίας , προκειμένου να αποφευχθεί η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της , η παραβίαση της ρωσικής πλευράς του Μνημονίου για την Ασφάλεια σε σχέση με την ένταξη της Ουκρανίας στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση της 5ης Δεκεμβρίου 1994, τη συνθήκη Φιλίας, συνεργασίας και εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 31 Μαΐου του 1997 και τη συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το καθεστώς και τους όρους για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας από τις 28 Μαΐου 1997, και με δεδομένη την απόφαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας , του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και άμυνας Συμβούλιο αποφάσισε :

1.’Οπως το Γενικό Επιτελείο – Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλοι διαχειριστές των στρατιωτικών σχηματισμοών να οδηγήσουν αμέσως τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τις σχετικές στρατιωτικές μονάδες σε επιφυλακή σύμφωνα με επικαιροποιημένα σχέδια για να φέρει τα στρατεύματα ( δυνάμεις ) σε εγρήγορση .

2 . Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας είναι υπέυθυνο για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας με ευθύνη για τη στρατιωτική θητεία στις απαιτούμενες ποσότητες ανά πάσα στιγμή και με τους όρους που καθορίζονται από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .

4 . Το Υπουργικό Συμβούλιο όπως διαθέσει αμέσως τα απαραίτητα οικονομικά , υλικό – τεχνικά και λοιπά μέσα για τη σωστή ασφάλεια, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της Ουκρανίας , της κυριαρχίας , της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου των συνόρων του κράτους της Ουκρανίας .

5 . Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας να απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τις εξωτερικές υποθέσεις στις υπηρεσίες των επιμέρους χωρών που έχουν υπογράψει το Μνημόνιο για την Ασφάλεια σε σχέση με την ένταξη της Ουκρανίας στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων της 5 Δεκεμβρίου 1994 ( Ηνωμένες Πολιτείες , το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας ) , για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια της Ουκρανίας και να αναλάβουν τις κατάλληλες διαβουλεύσεις αξιωματούχων στο Κίεβο .

6 .Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ενεργειακών εγκαταστάσεων και των υποδομών ζωτικής σημασίας.

7 . Σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου της Ουκρανίας “Περί Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ” καλείται το επιχειρησιακό αρχηγείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και Σεβαστούπολη της πόλης ( στο εξής – Επιχειρησιακή έδρα) , με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας , με την ενσωμάτωση της μέρους των επιχειρησιακών αντιπροσώπων, έδρα του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας , του Υπουργείου Άμυνας , του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας , Διοίκηση της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας και άλλων κεντρικών οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας , η Υπηρεσία της Ουκρανίας Ασφαλείας , το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας ( με συναίνεση ) , το Συμβούλιο Υπουργών της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και Σεβαστούπολη.

Το επιχειρησιακό αρχηγείο καλείται να παρέχει :

παρακολούθηση και ανάλυση των πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και την πόλη της Σεβαστούπολης.

Πηγή: koolnews.gr

The post Το διάταγμα που θέτει την Ουκρανία σε κατάσταση πολέμου με γενική επιστράτευση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα