Το 31% των Ελλήνων δεν μπορεί να πληρώσει τις βασικές του ανάγκες

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί το ποσοστό της φτώχειας σύμφωνα με νέα έρευνα της EUROSTAT. Από 27,7% το 2010 έφτασε σε 31% το 2011 το ποσοστό των Ελλήνων που έφτασαν στα όρια της φτώχειας. Στην κατάσταση αυτή κυρίως βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους την σωστή ώρα, τη δόση κάποιου στεγαστικού δανείου ή λογαριασμούς ΔΕΚΟ, καθώς και όσοι

δεν μπορούν να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση στο σπίτι τους και να μπορούν να ανταποκριθούν σε έκτακτες δαπάνες. Επίσης όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, πλυντήριο, έγχρωμη τηλεόραση ή τηλέφωνο, πράγματα που για κάποιους είναι βασικά και για κάποιους άλλους πολυτέλεια.

Εάν, δε, ανατρέξει κανείς στα επιμέρους στοιχεία που αφορούν στα ποσοστά φτώχειας των παιδιών έως 18 ετών και ειδικά σε αυτά που λαμβάνεται υπόψιν το μορφωτικό επίπεδο των γονιών, θα διαπιστώσει ότι το ποσοστό διαμορφώνεται στο 50,2% για γονείς με χαμηλή μόρφωση. Σε πολλές περιπτώσεις αν ο ένας από τους δύο γονείς είναι αλλοδαπός, τότε το ποσοστό φτώχειας των παιδιών διαμορφώνεται στο 43,1% έναντι 19,8% στις περιπτώσεις όπου και οι δύο γονείς είναι Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα