Την αθώωση Σμπώκου λόγω έλλειψης στοιχείων, ζητά η υπεράσπισή του

«Γενναία και νηφάλια αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού» ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατά την αγόρευση υπεράσπισης του Γιάννη Σμπώκου, πεπεισμένος ότι μια τέτοια αντιμετώπιση δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αθώωση του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών.

Τόσο ο κ. Λυκουρέζος όσο και οι άλλοι δυο συνήγοροι του κατηγορουμένου, οι κκ. Τάκης Μιχαλόλιας και Βασίλης Τέτοκας, εκτίμησαν ότι το κατηγορητήριο είναι γυμνό ως προς τον εντολέα τους, ενώ είς εξ αυτών, ο κ. Μιχαλόλιας, εξέφρασε μια υποθετική σκέψη για τα προσωπικά σημειώματα

Τσοχατζόπουλου που προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο: «Γιατί εγράφησαν; Κάνω υποθετικές σκέψεις. Υπάρχουν πρόσωπα που εμένα μου γεννούν σκέψεις. Όπως αυτό του Κωνσταντίνου Πλεύρη (αναφέρεται στις σημειώσεις). Δεν ξέρω αιχμάλωτος ποιων δυνάμεων υπήρξε ο πρώην υπουργός και αν κάποιοι του είπαν “ξέρεις, ο Σμπώκος έχει φάει λεφτά από τα εξοπλιστικά” (άρα γι’ αυτό εμφανίζεται να του τα ζητάει)».

Στο δια ταύτα πάντως της υπόθεσης, ο πολύπειρος κ. Λυκουρέζος «αποδόμησε» το βούλευμα βάσει του οποίου κάθεται ο Σμπώκος στο εδώλιο. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για «αοριστίες», καθώς και «έωλα, αυθαίρετα» σκέλη του. «Το βούλευμα είναι μετέωρο στις βασικές του παραδοχές» εκτίμησε αναφερόμενος χαρακτηριστικά στη διακίνηση -σε τσάντες- μαύρου χρήματος από τον Σμπώκο. «Υπάρχει κάποιο στοιχείο; Είναι δυνατόν να διατυπώνεται κάτι τέτοιο, χωρίς λεπτομέρειες, σε ένα βούλευμα αυτής της σοβαρότητας;»

Πηγή: tovima

Keywords
Τυχαία Θέματα