Τι θέλει ο Ομπάμα από τον Σαμαρά

Η αμερικανική κυβέρνηση προσβλέπει σε καλή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ο Μπάρακ Ομπάμα εντείνει την πίεσή του προς τους Ευρωπαίους, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται να πιστεύει ότι χρειάζεται ελάφρυνση των σκληρών μέτρων λιτότητας με ταυτόχρονη υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα.Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε
«προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Ενθαρρύνουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις» . Επικαλέστηκε και τις δηλώσεις Ομπάμα και άλλων ηγετών για να προσθέσει «πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, και ταυτόχρονα να σεβαστεί τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις».Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα επαφή του κ. Σαμαρά και με τον πρόεδρο Ομπάμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα