Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιαμή θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συζητήσουν για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια εθελοντική φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών, μέσω του μοντέλου του φόρου χωρητικότητας στα πλοία, με σκοπό να ενισχυθούν τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Το παρών στην συνάντηση θα δώσει επίσης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία

αφορά τη δέσμευση των Ελλήνων εφοπλιστών να υπάρξει εθελοντικός διπλασιασμός, για τρία έτη, της φορολογίας χωρητικότητας, τόσο για τα πλοία υπό ελληνική σημαία, όσο και για τα πλοία με ξένη σημαία, που διαχειρίζονται εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα, αν ένας πλοιοκτήτης με πλοίο ελληνικής σημαίας κατέβαλε μέχρι σήμερα 20.000 ευρώ ετησίως, με τη νέα συμφωνία θα καλείται εθελοντικά να καταβάλει 40.000 ευρώ το χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα έσοδα του κράτους ενισχύονται ήδη και από την υποχρέωση των πλοίων υπό ξένη σημαία, των διαχειριζόμενων από εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα, να πληρώνουν, από το 2013, ετήσιο φόρο χωρητικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα