Τη Μέρκελ «ταρακουνά» το κόμμα κατά του ευρώ

Στο ξενοδοχείο Intercontinental στο Βερολίνου,έγινε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Τα μέλη του κόμματος που θέλει να βγάλει τη Γερμανία από το ευρώ, είναι αξιοσέβαστα μέλη της γερμανικής κοινωνίας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέλη της ανώτερης μεσαίας τάξης, τα δυο τρίτα των ιδρυτικών μελών έχουν διδακτορικό.

Ο άτυπα επικεφαλής του κόμματος, ο Μπερντ Λύκε ήταν καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου, ο εκπρόσωπος Κόνραντ Ανταμ μια από τις πιο
ξεχωριστές πένες στο πολιτιστικό κομμάτι της FAZ, ο πρώην εκδότης και δημοσιολόγος Αλεξάντερ Γκάουλαντ, θεωρείται ένας από τους «γκουρού» του γερμανικού συντηρητισμού.Τα κέντρα εξουσίας στη Γερμανία διακατέχονταν τα τελευταία χρόνια από το εύλογο άγχος απέναντι σε ένα λαϊκίστικο κόμμα, που θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει την αντιπάθεια των Γερμανών στο ευρώ, είχαν μάλιστα εκπονήσει και τις στρατηγικές για να το αντιμετωπίσουν.

Στην πρώτη του δημοσκόπηση, το AfD έφτασε το 3%. Αν ανεβεί στο 5%, στο όριο εισόδου στη βουλή δηλαδή και αποδυναμώσει την εντύπωση των ψηφοφόρων, ότι η ψήφος τους θα πάει χαμένη, το AfD μπορεί να καταφέρει αυτό που μάταια προσπαθούν 10 χρόνια γενιές πολιτικών στη Γερμανία, να κλονίσει την ηγεμονία της κ. Μέρκελ.

Αν το AfD μπει στη βουλή, η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία θα ματώσει και θα υποχρεωθεί σε παραχωρήσεις. Μια αδιάφορη εκλογική αναμέτρηση θα μετατραπεί έτσι σε μια σύγκρουση, όπου διακυβεύονται ζωτικά γερμανικά συμφέροντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα