Τι λέει το Μαξίμου για τον Μεϊμαράκη

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά το δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε με νόημα ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν είναι τυχαίο πρόσωπο και σημειώνουν ότι εκτός από το θεσμικό του ρόλο, έχει το πλεονέκτημα να συνομιλεί με όλες τις τάσεις στη Ν.Δ.Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν βιαστικές
κινήσεις, κάτι που σημαίνει, ότι θα αναμένουν την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.Ωστόσο, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, αφού η υπόθεση Βουλγαράκη και «το νόμιμο αλλά ηθικό» ήταν αυτή που οδήγησε σε απαξίωση την κυβέρνηση Καραμανλή.Ως προς τον Γιώργο Βουλγαράκη και τον Μιχάλη Λιάπη, συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι έχει κοπεί κάθε σχέση μαζί τους από το 2009, όταν άλλαξε η ηγεσία του κόμματος.ΠαραίτησηΌσον αφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμα και εκείνο της παραίτησης μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.Σε μια τέτοια περίπτωση όμως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις και στη Ν.Δ. και στην κυβέρνηση συνεργασίας.Ο πρόεδρος της Βουλής είχε τηλεφωνική και με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση.Στις 11:30 το πρωί ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να επισκεφθεί τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για να πράξει όλες τις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα