Τι λέει ο Σαλμάς για τις νέες τιμές φαρμάκων

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στη Βουλή επισήμανε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί από το υπουργείο το δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο θα βασίζεται σε «νέο σύστημα υπολογισμού των τιμών που θα έχει απόλυτη διαφάνεια».

Ο κ.  Σαλμάς απάντησε σε ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνας Μάρκου, αναφέροντας πως το υπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με τους εταίρους για το νέο σύστημα υπολογισμού των τιμών. Είπε, επίσης, ότι με το νέο σύστημα

θα ανατιμολογηθούν και τα γενόσημα.

Σε ερώτηση, επίσης, του Σπύρου Χαλβατζή από το ΚΚΕ για τη φαρμακευτική δαπάνη, απάντησε πως δεν υπήρξε ποτέ στο τραπέζι το πλαφόν των 1500 ευρώ το χρόνο για κάθε ασθενή.

Τέλος, ο κ. Σαλμάς, εκτίμησε ότι «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που έχει μιαν ωριμότητα και ξέρει τα στοιχεία δεν θα προχωρήσει σε κινητοποίηση το Σάββατο», απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Κικίλια της ΝΔ για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη φορά η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Έχουμε έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα ενεργοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την φαρμακευτική παροχή περίθαλψης στους ασφαλισμένους», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα