Τι είπε ο Βαρουφάκης και άφησε άφωνους τους πάντες στο πλατό της Τσαπανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος μέσω skype στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο γνωστός οικονομολόγος σχολίασε τις νεότερες εξελίξεις και τη συμφωνία της Cosco, ενώ μίλησε και για τις καταθέσεις άνω των 100.000 €, αλλά και για το σενάριο νέων μέτρων.

Ωστόσο, ερωτηθείς για το αν προβλέπει ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας έδωσε μια απάντηση που άφησε άφωνους τους παρευρισκομένους στην εκπομπή

«ΣΚΑΪ Τώρα».

«Είτε θα υπάρξουν νέα μέτρα είτε θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση από την Ευρώπη πριν τις γερμανικές εκλογές, τι νομίζετε ότι θα γίνει», είπε και ξέσπασε σε γέλια η παρουσιάστρια ενώ οι παρευρισκόμενοι στο πλατό αναρωτήθηκαν αν πράγματι πιστεύει πως οι γερμανικές εκλογές θα παραταθούν. «Ωραία πρόταση αυτή», σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός οικονομολόγος δήλωσε πως δεν τον καλύπτει η ενοποίηση του συστήματος επιτήρησης 200 μόνο τραπεζών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, οι προβληματικές τράπεζες δεν είναι αυτές.

«Το πρόβλημα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως γίνεται», σημείωσε και προσέθεσε πως δεν έχουμε έναν κανόνα για όλες τις τράπεζες. Έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα εντελώς κατακερματισμένο στην Ευρωζώνη.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ισπανικές και ιταλικές τράπεζες τελούν υπό κατάσταση πανικού. Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε σημείο απαξίωσης και χαμηλό επίπεδο κεφαλαιοποίησης», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως οι καταθέσεις άνω των 100.000 € σε κράτη μέλη που δεν έχουν τη δημοσιονομική ισχύ να υποστηρίζουν τις τράπεζες τους από τους ίδιους τους πόρους δεν είναι εξασφαλισμένες.

Δείτε σχετικό βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα