Τι είπε ο Σαμαρας για Γ. Ιωαννιδη και Μακεδονία

Της Αννας Καραβοκυρη

” Είστε υποχρεωμένοι να στηρίξετε τον Γιάννη Ιωαννιδη” είπε χθες ο Πρωθυπουργός ρητά, κατηγορηματικά και ξεκάθαρα απευθυνόμενος σε 20 βουλευτες της κεντρικής Μακεδονίας.

” Ειναι ωρα για δουλειά. Πρέπει να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις τις δυο υποψηφιότητες, Ιωαννιδη- Καλαφατη” ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαρας

στους βουλευτες του, κατα τη χθεσινή σύσκεψη στο Μεγαρο Μαξίμου. Απαίτησε ολοι μαζι να στηρίξουν τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, εξηγώντας πως η κεντρική Μακεδονία αποτελεί σύμβολο για τον Ελληνισμό και πως το κομμα δεν πρέπει να χάσει αυτη την τόσο κρίσιμη περιφέρεια. Ασφαλώς οι γαλάζιοι βουλευτες που γνώριζαν πολύ καλά το λόγο που τους καλεί ο πρωθυπουργός και το τι επρόκειτο να τους ζητήσει δεν έφεραν καμια αντίρρηση, τουλάχιστον επισημα. Διότι, λιγο αργότερα, εξερχόμενοι απο το Μαξίμου ορισμένοι μπήκαν στον πειρασμό να σκεφτούν πως το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου το περνάνε μόνο όταν ειναι για να τους ζητηθεί να βάλουν πλάτη…. ” Άραγε σε περίπτωση ανασχηματισμού θα αναγνωριστεί η πειθαρχία που θα δείξουν στις θελήσεις του προέδρου;” Άτοπο το ερώτημα μιας και αυτη τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να μπει σε διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό για ενδεχόμενο ανασχηματισμό αλλα κυρίως γιατί κανείς απο τους 20 βουλυτες που μετείχαν στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν μπορεί να κάνει αλλιώς πέρα απο το να στηρίξει τον Γιάννη Ιωαννιδη.

Οι βουλευτές που ” δεσμεύτηκαν” ενόπιων του πρωθυπουργού να στηρίξουν τον Γ. Ιωαννιδη ειναι: Ευθύμιος Καρανάσιος, Γιώργος Γεωργαντάς, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μενέλαος Βλάχβεης, Γιώργος Καρασμάνης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Διονύσης Σταμενίτης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά, Αποστόλης Βεσυρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος, Άννα Μάνη, Δημήτρης Χριστογιάννης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός. Παρόν στη συνάντηση ηταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σιμος Κεδικογλου και ο γενικος γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμικος.

The post Τι είπε ο Σαμαρας για Γ. Ιωαννιδη και Μακεδονία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα