Τι είπε- μέσω του υπομνήματος- ο Αγ. Φιλιππίδης στον ανακριτή

Δριμύ κατηγορώ του Άγγελου Φιλιππίδη μέσα από τις 303 σελίδες του υπομνήματος που κατάθεσε χθες στον ανακριτή.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης αναφέρεται στη δικαστική περιπέτεια που έζησε από το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης στο οποίο – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, μέχρι και την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Στην απολογία του ο κ. Φιλιππίδης παρουσίασε δύο έγγραφα της Τουρκικής αστυνομίας στα οποία καταγράφεται η πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα

και ότι αποχώρησε οικειοθελώς από την Κωνσταντινούπολη και δεν εκδόθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Στο ένα έγγραφο της τουρκικής αστυνομίας, που υπογράφεται από τον υποδιευθυντή του Τμήματος Αλλοδαπών, αναφέρεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ «αποφυλακίστηκε την ημερομηνία 03.02.2014, από τη Διεύθυνση του Ιδρύματος Εκτέλεσης της ποινής αριθμού 3 τύπου L του Μάλτεπε και ότι το άτομο αυτό παραδόθηκε στο Τμήμα Αλλοδαπών της Διεύθυνσής μας».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι «θέλησε να γυρίσει στη χώρα του με τη δική του θέληση» και ότι αποχώρησε, τονίζοντας πως: «Η διαδικασία αυτή δεν είναι μια διαδικασία απέλασης αλλά επιστροφή αλλοδαπού στη χώρα του με τη δική του θέληση».

Αναφέρεται ειδικά μάλιστα στην επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, εκτιμώντας ως «αυτοϋπονομευμένο» το κατηγορητήριο, βασισμένο καθώς είναι εξ ολοκλήρου στην πορισματική αναφορά που υπογράφει η ίδια.

Ισχυρίζεται ότι βρίθει αντιφατικών τραπεζικών και οικονομικών παραδοχών, ενώ έρχεται σε ευθεία αντίφαση με κρίσιμα έγγραφα τα οποία «παρανόμως» δεν αποτελούν τμήμα της δικογραφίας, επιπλέον, δε, προσκρούουν απόλυτα στα τραπεζικά δεδομένα, τα ισχύοντα σε κάθε τράπεζα, κατά τη χορήγηση δανείων.

Βάλλει όμως και κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού το εισαγγελικό πόρισμα βασίζεται σε προγενέστερα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας, και αφήνει αιχμές και για τους υπευθύνους – συντάκτες τους, χαρακτηρίζοντας «διάτρητα» τα κείμενα τους και εν γένει «ανυπόστατη» την κατηγορία που τον βαρύνει.

Για τον Δημήτρη Κοντομηνά και την συνεργασία τους ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εν κατακλείδι, αναφέρω τα εξής: Η αρχή της ηθικής απόδειξης ακόμα και στο στάδιο της προδικασίας δεν σημαίνει αυθαίρετες και εκτός πραγματικότητας αιτιάσεις. Αν η ανακριτική αρχή, όπως και η εισαγγελική αρχή, η οποία προχώρησε σε σύνταξη πορίσματος, προδιαγράφοντας και προκαταλαμβάνοντας εν πολλοίς το ίδιο το περιεχόμενο της κατηγορίας, έχουν, όπως εν προκειμένω, να κάνουν με όλως τεχνικά ζητήματα, τα οποία άπτονται συγκεκριμένης επιστήμης και πρακτικής, οφείλουν να προσφύγουν στη βοήθεια ειδικών, τους οποίους προβλέπει το δίκαιό μας και δη στη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης ή σε προσφυγή σε μάρτυρες ειδικών γνώσεων, οι οποίοι θα επεξηγούν τα δεδομένα.

Όταν, μάλιστα, το εισαγγελικό πόρισμα και η κατηγορία, επαναλαμβάνω, παραγκωνίζουν την έγκριση του τιμήματος συμμετοχής στην Bestline ως ευλόγου από την Τράπεζα της Ελλάδος, την έγκριση κατ’ ουσία, κατά τα ανωτέρω των χορηγηθέντων δανείων, τότε με ποια θεμελίωση και με τη συνδρομή ποιας γνώσης και ποιας τεχνικής κατάρτισης προχωρούν πέραν αυτών;

Πράγματι βρίσκομαι σε πλήρη αμηχανία να προσπαθώ να εξηγήσω το αυτονόητο για τον τραπεζικό χώρο ενώπιόν Σας, να εξηγήσω τι σημαίνει και τι υπαγορεύει στις Τράπεζες για παράδειγμα η ως άνω ΠΔΤΕ, η οποία ολότελα διαστρέφεται από το εισαγγελικό πόρισμα και το κατηγορητήριο, να εξηγήσω για παράδειγμα την απολύτως εγκεκριμένη μέθοδο αποτίμησης με την προεξόφληση χρηματικών ροών, να εξηγήσω τα δεδομένα της αγοράς πιστωτικών καρτών, όταν μου αποδίδεται ως δήθεν προκληθείσα από εμέ η διαχειριστική ζημία από την συμφωνία μετόχων και τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Bestline, η οποία αφορά στη διαχείριση μετά την αποχώρησή μου από την Τράπεζα και η οποία, μάλιστα, είναι ευθέως ανάλογη και αντίστοιχη με την πορεία της αγοράς πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα, όπως εξελίχθηκε με την ενσκύψασα οικονομική κρίση. Δηλαδή, κατά κυριολεξία και κατά λογική προέκταση των ανωτέρω μου αποδίδεται η ίδια η οικονομική κρίση, καθώς παραγκωνίζονται πλήρως καθοριστικά συγκριτικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από την συμπεριφορά των υπολοίπων Τραπεζών, καθώς και οι ίδιες οι πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος»

The post Τι είπε- μέσω του υπομνήματος- ο Αγ. Φιλιππίδης στον ανακριτή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα