Τι δήλωσε απο την Τυνησία ο Ερντογάν για τους διαδηλωτές

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την Τυνησία πως οι έξι από τους συνολικά επτά ξένους που συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους, ενώ ο ένας έχει προσαχθεί.

Παράλληλα τόνισε πως «οι ξένοι δεν φέρουν διπλωματικό διαβατήριο», όπως ανέφεραν από το πρωί φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στους διαδηλωτές

εξαίρεσε όσους κινούνται με περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά επεσήμανε «όπως γνωρίζετε, πριν από λίγο καιρό κάποιοι είχαν επιτεθεί εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Πρόκειται για τους ίδιους. Προκαλούν ζημιές σε αθώους πολίτες και σε περιουσίες».

Ενώ αναφέρθηκε έμμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών λέγοντας πως «δεν μπορεί να διοικηθεί το κράτος με μια λογική παίρνω κάτι και δίνω κάτι».

Τέλος σε ερώτηση για την εκτεταμένη βία της τουρκικής αστυνομίας τις πρώτες μέρες των διαδηλώσεων είπε «εάν το θέμα αφορά την υπερβολική χρήση δακρυγόνων, έχουμε ήδη εκφράσει τη λύπη μας. Αλλά δεν υπάρχει στον κόσμο καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυγμένων χωρών που να μην γίνεται χρήση δακρυγόνων» και κατέληξε λέγοντας «Είμαστε εναντίον της επιβολής της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε και την επιβολή της μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα