Τι απαντούν Κικίλιας, Καπερνάρος και Ρεπούση στο «Π» για τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Όπως δηλώνει αποκλειστικά στο «Π» ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που φέρεται να έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό ο ίδιος τονίζει ότι, πρόκειται για ένα έμβασμα τεσσάρων συνδικαιούχων μελών της οικογένειας του και πρόκειται για χρήματα τα οποία είναι νόμιμα και απολύτως φορολογημένα μέχρι το τελευταίο ευρώ.

«Είμαι πεντακάθαρος και κανείς δεν έχει να μου προσάψει τίποτα» δηλώνει στο «Παρασκήνιο» ο βουλευτής τονίζοντας ότι ο φάκελος του πόθεν έσχες του έχει κατατεθεί εδώ και 8 μήνες και μόλις ελέγξει τότε θα φανεί όλη η αλήθεια. Μάλιστα

ο ίδιος αποκαλύπτει ότι χρήματα έβγαλε απο το μπάσκετ κι όχι απο την πολιτική οπότε οποιαδήποτε υπόνοια για πλουτισμό γίνεται με αποκλειστικό σκοπό να τον πλήξει πολιτικά και υποκινείται εκ των έσω.

Από το «Π» ενημερώθηκε για την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ο Καπερνάρος

O Β. Καπερνάρος μιλώντας αποκλειστικά στο «Π» τόνισε: «Αρχικά με κατηγόρησαν για 5,5 εκατομμύρια φοροδιαφυγή, το ποσό αυτό απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν είναι αληθές (το γνωρίζουν και οι ίδιοι), αλλά στο τέλος του ελέγχου θα ξαναμιλήσουμε. Για το ποσό που έχει μείνει (καμία σχέση με 5,5 εκατομμύρια) έχω προσφύγει ήδη στην δικαιοσύνη. Όσον αφορά στα σημερινά, απαντώ:

Το Φεβρουάριο του 2009, που δεν ήμουν βουλευτής, έκανα αίτηση, μέσω Ελληνικής τράπεζας, εμβάσματος, με την σύζυγο μου. Τον Μάρτιο του 2009 (ένα μήνα μετά), τα χρήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα και με αυτά αγοράζω το σπίτι, στο οποίο διαμένω έως και τώρα. Το ποσό είναι απολύτως φορολογημένο και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δημοσιοποιείται.

Έχω επανειλημμένως και φορτικά γνωστοποιήσει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για οποιοδήποτε στοιχείο χρειάζονται, να μου το ζητούν και θα είμαι στην διάθεση τους, όπως άλλωστε το έχω αποδείξει. Γιατί άραγε, αντ’ αυτού καταφεύγουν στα ΜΜΕ; Αφού γνωρίζουν τα στοιχεία μου, τα οποία άλλωστε έχω καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής, γιατί δεν τα αποκαλύπτουν, παρά καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις;

Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, τελείωσαν τα ψέματα, προσφεύγω στην Δικαιοσύνη και θα γίνει επιτέλους γνωστό ποιοι και γιατί παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Αν ενόχλησαν οι διαρροές για ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου στην Αθήνα, τους απαντώ ότι είμαι καθαρός και δεν με κρατάνε από πουθενά».

Να σημειωθέι πως λίγο νωρίτερα, το γραφείο του Βασίλη Καπερνάρου ενημερώθηκε από το «Παρασκήνιο»… για την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών σχετικά με τις τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό του βουλευτή.

Αυτή την ώρα, ο βουλευτής ετοιμάζει τα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει για να αποδείξει ότι λανθασμένα και σκοπίμως εμπλέκεται το όνομα του στη συγκεκριμένη λίστα.

Ρεπούση: Τα εμβάσματα καλύπτονται απολύτως από τις φορολογικές μου δηλώσεις

Την δική της απάντηση δίνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση αποκλειστικά στο «Π» μετά το πλήθος αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εμβασμάτων ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο Βασίλης Καπερνάρος και η Μαρία Ρεπούση, καθώς επίσης και οι σύζυγοι του κ. Νίκου Σηφουνάκη και του κ. Καπερνάρου.

«Τα εμβάσματα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι με αφορά καλύπτονται απολύτως από τις φορολογικές μου δηλώσεις τις οποίες ήδη προσκόμισα στις φορολογικές αρχές της χώρας. Στάλθηκαν για λόγους σπουδών και υγείας οικείων μου προσώπων. Μετά την εξυπηρέτηση των εν λόγω αναγκών το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού επέστρεψε στην Ελλάδα.» υποστηρίζει η κ. Ρεπούση

Άννα Καραβοκύρη

The post Τι απαντούν Κικίλιας, Καπερνάρος και Ρεπούση στο «Π» για τα εμβάσματα στο εξωτερικό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα