Τι αναφέρει το υπόμνημα που παρέδωσε ο Μίχαλος στον Πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ…

Υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις της επιμελητηριακής κοινότητας για την οικονομία παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα

πληρώνει το κόστος ενός σαθρού μοντέλου ανάπτυξης που στηρίχτηκε αποκλειστικά στην αύξηση της ιδιωτικής και της δημόσιας κατανάλωσης» ανέφερε ο κ. Μίχαλος, προσθέτοντας ότι όλες οι ελπίδες ανάκαμψης στηρίζονται σήμερα στην ανάδειξη ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος, με κινητήριο δύναμη την παραγωγή, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, «για να υπάρξει ουσιαστικό αντίκρισμα στην ελληνική οικονομία, θα πρέπει να διασφαλιστούν μια σειρά από προϋποθέσεις όπως η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η πλήρης αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, η καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου και ανταγωνιστικού φορολογικού καθεστώτος, η επιτάχυνση της υλοποίησης μιας σειράς μεγάλων έργων και η επιτάχυνση της εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να γίνουν όλες αυτές οι κινήσεις μέσα «σε περιβάλλον σταθερότητας και ομαλότητας» και στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τόσο τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό, όσο και αυτά της αντιπολίτευσης, να επιδείξουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα