Θυμηθείτε μας: O «Φτερωτός» άνοιξε δρόμο για ισόβια και σε άλλους πολιτικούς…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πριν μερικά χρόνια είχαν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία από τη λεηλασία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είπαμε τότε σε κάποιον κορυφαίο πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας και πολύ κοντά στον Κώστα Καραμανλή που ήταν ακόμα πρωθυπουργός ότι «ο Παπαγεωργόπουλος κάποια στιγμή θα πάει φυλακή».

Πέρασε λίγος καιρός

και μας έπιασε κάποιος πολύ σημαντικός στον επαγγελματικό χώρο και μας είπε ότι περίπου είμαστε απληροφόρητοι αν όχι γραφικοί και ότι τσεκάρισε με τους τάδε και τάδε ότι ο Παπαγεωργόπουλος θα βγει και ενισχυμένος από τη φημολογία και τις καταγγελίες για λεηλασία. Οι τάδε και τάδε ήταν δυο «κορυφαίοι» δημοσιογράφοι-επιχειρηματίες που «ήταν άριστα πληροφορημένοι και ανεπηρέαστοι».

Ο κορυφαίος πολιτικός είχε μεταφέρει στον επαγγελματικό μας χώρο αυτά που είπαμε. Προφανώς για να συνετιστούμε…

Οι αναγνώστες μας και όσοι παρακολουθούσαν τις ραδιοτηλεοπτικές έρευνες γνωρίζουν ότι εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια γράφαμε και λέγαμε ότι «ο Παπαγεωργόπουλος θα πάει φυλακή».

Όσοι εξεπλάγησαν λοιπόν στο δημοσιογραφικό χώρο είτε υποκρίνονται, είτε δεν είχαν ιδέα.

Στον πολιτικό χώρο να μην εκπλήσσονται γιατί τα σημαντικά είναι πίσω και η φυλακή των επωνύμων τώρα μόλις αρχίζει να δέχεται τους πρώτους «προσκεκλημένους».

Ο διάσημος πρωταθλητής δεν πίστευε ποτέ ότι θα είναι όχι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός με τέτοια ποινή (ισόβια) αλλά ότι θα έλθει ποτέ εποχή κατά την οποία πολιτικοί θα πεθάνουν στη φυλακή για οικονομικά εγκλήματα.

Πριν ένα χρόνο ένας συνταξιούχος και γνωστός Αρεοπαγίτης μας είχε πει ότι βρήκε έναν μεγαλοπολιτικό και του είπε:

«Αν μας πετσοκόψετε τη σύνταξη και τις αποδοχές πως θα είστε σίγουροι ότι δικαστές θα δικάζουν δίκαια και θα κλείνουν στη φυλακή ανθρώπους που «παίζουν» με δισεκατομμύρια;»

Και ο πολιτικός γύρισε και τον ρώτησε:

«Νομίζετε ότι αυτό είναι πρόβλημα για τους πολιτικούς»;

Μας διευκρίνισε ότι η συζήτηση έγινε ελεύθερα γιατί ήταν φίλοι.

Εσείς σημειώστε ότι με τα ισόβια του άλλοτε πανίσχυροι αθλητικού ,πολιτικού και δημοτικού παράγοντα δεν είδατε τίποτα. Έρχονται κι άλλα… Και αυτή για την οποία ο Παπαγεωργόπουλος έφαγε ισόβια δεν ήταν η σοβαρότερη. Έρχεται κι άλλη ακόμα πιο σοβαρή.

Ας προσέξουν τι συνέβη πολλοί δημοτικοί άρχοντες. Ιδιαίτερα στη γειτονική Χαλκιδική αν στηθεί το πρώτο εδώλιο δε θα χωράει μια φυλακή όσους θα πάρουν σειρά… Ο Παπαγεωργόπουλος άνοιξε το δρόμο, ο Άκης δεν αισθάνεται και τόσο σίγουρος για τη δίκη που θα γίνει οσονούπω και 2-3 κορυφαίοι της πολιτικής που γνωρίζουν ότι ερευνώνται για δις από δικαστικούς λειτουργούς νιώθουν σύγκρυο. Οι εποχές που γ… και έπιναν εις υγείαν των κορόιδων αλλάζουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα