Θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ για το νόμο ιθαγένειας

Την οργή των βουλευτών τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει το νόμο της ιθαγένειας.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει σοβαρό ατόπημα τη διαρροή του αποτελέσματος

της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του Νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Μάλιστα, η εισηγήτρια του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, είπε ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση για τις συνέπειες της απόφασης έως ότου αυτή δημοσιευτεί σύμφωνα με το νόμο και γίνει γνωστό το σκεπτικό της» αναφέρει η ίδια.

Και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι μια ανοιχτή σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπερασπίζεται ουσιαστικά και την εθνική ταυτότητα.»

Σχετικά άρθρα

Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένειαΑ.Σαμαράς:Άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ιθαγένεια

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα