Θετική ψήφος από την Ολομέλεια της Γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα

Την θετική ψήφο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας για την Ελλάδα ζήτησε ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες θα υπερψηφίσουν τελικά τη συνέχιση της βοήθειας, καθώς στη δοκιμαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μόλις 8 βουλευτές ψήφισαν κατά ενώ 13 απείχαν.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών έδωσε χθες το βράδυ το

πράσινο φως για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο με αρκετές απώλειες. Σύμφωνα με συμμετέχοντες, 15 βουλευτές ψήφισαν κατά ενώ ένας απείχε.
Ο αριθμός όσων θα καταψηφίσουν, δεν εμπνέει ανησυχία στο επιτελείο της Α. Μέρκελ καθώς πρόκειται για τους «συνήθεις υπόπτους» όπως σημειώνουν αναλυτές: στην τελευταία ψηφοφορία στη βουλή για τη βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες καταγράφηκαν 13 «όχι» στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών ενώ ο ίδιος αριθμός βουλευτών είχε καταψηφίσει τον περασμένο Φεβρουάριο το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα ενέκρινε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Φιλελευθέρων. Όπως αναφέρουν συμμετέχοντες, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Οι Πράσινοι προανήγγειλαν τη συγκατάθεσή τους ενώ το κόμμα της Αριστεράς θα καταψηφίσει.

Σημειώνεται πως ο αρχικός σχεδιασμός των συγκυβερνώντων κομμάτων στο Βερολίνο προέβλεπε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την Ελλάδα σήμερα Πέμπτη. Παρόλα αυτά όμως, έγινε δεκτό το αίτημα των Πρασίνων να γίνει τελικά την Παρασκευή, προκειμένου να τηρηθεί η τυπική διαδικασία και η κοινοβουλευτική παράδοση που θέλει να μεσολαβούν τουλάχιστον 24 ώρες από τη συζήτηση ενός θέματος στην αρμόδια επιτροπή μέχρι την έγκρισή της στην Ολομέλεια.

Πηγή: lykavitos.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα