Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική του εισαγγελέα Διαφθοράς για εισφορές καθηγητών του ΑΠΘ

Στο στόχαστρο της προκαταρκτικής έρευνας την οποία προανήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, έχουν μπει οι εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ιδιωτεύοντες πανεπιστημιακοί καθηγητές, στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, η προκαταρτική έρευνα, έρχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του αντιεισαγγελέα Εφετών , σύμφωνα με την οποία καθηγητές

του Ιδρύματος, οι οποίοι παράλληλα με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου ασκούν ιδιωτικά το επάγγελμά τους, δεν καταθέτουν , σύμφωνα με το νόμο, το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του πανεπιστημίου.

Ο Λογαριασμός αυτός είναι το θεσμοθετημένο όργανο του ΑΠΘ για τη διαχείριση της έρευνας και των συναφών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Με βάση την καταγγελία αυτή, ο Αργ. Δημόπουλος παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητά της και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσει από το 1999, δηλαδή θα ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος 15ετίας, στρεφόμενη τόσο εναντίον των πανεπιστημιακών δασκάλων όσο και αυτών που διετέλεσαν εκείνη την περίοδο μέλη της τριμελούς επιτροπής διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, όπως και του εκάστοτε πρυτανικού συμβουλίου που που έχει την εποπτεία του Λογαριασμού.

Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι ανάλογα με την περίπτωση αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της φοροδιαφυγής.

The post Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική του εισαγγελέα Διαφθοράς για εισφορές καθηγητών του ΑΠΘ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα