Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για το κύκλωμα ναρκωτικών με τη συμμετοχή αστυνομικών

Με εντάσεις ξεκίνησε η πρώτη μέρα της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τη δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το Δεκέμβριο του 2012, προκαλώντας αίσθηση μιας και στο κύκλωμα συμετείχαν αστυνομικοί, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «σκευωρία».

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την υποβολή σωρεία

ενστάσεων από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την ακυρότητα των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν.

Κατηγορούνται 74 άτομα, ανάμεσα στους οποίους οκτώ αστυνομικοί από το Βόλο, το Αγρίνιο και τη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης δύο Αλβανοί στους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει «ηγετικούς» ρόλους.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., που «έπιασε» εκατοντάδες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί φέρονται -μεταξύ άλλων- να παρέχουν κάλυψη σε μέλη του κυκλώματος, να… τάζουν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων και να υπόσχονται ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ως μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στις έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, η εγκληματική οργάνωση, από το Νοέμβριο του 2011 έως τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους, διαπιστώθηκε ότι διακίνησε 326 κιλά κάνναβης και 26 κιλά ηρωίνης.

The post Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για το κύκλωμα ναρκωτικών με τη συμμετοχή αστυνομικών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα