Θεοχάρης: Το αργότερο σε μια εβδομάδα η πρώτη δόση του κοινωνικού μερίσματος

Η καταβολή της πρώτης δόσης του κοινωνικού μερίσματος είναι θέμα χρόνου σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, θέτοντας ως χρονικό όριο τη μια εβδομάδα έτσι ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να γίνουν και οι τελευταίες διασταυρώσεις, που θα διασφαλίσουν ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μάλιστα, θα εξεταστεί και το κατά πόσον

θα υπάρξουν βελτιώσεις σε οριακά σημεία των κριτηρίων (εισοδηματικά και οικογενειακά), αφότου κλείσουν και οι δύο επόμενες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφερόμενος στην πορεία των φορολογικών εσόδων και την υστέρηση που σημειώθηκε σε αυτό το πεδίο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μήνα με τον μήνα η διαφορά συγκριτικά με τους στόχους θα καλύπτεται, με προοπτική στο τέλος του 2014 αυτοί να έχουν ακόμη και ξεπεραστεί και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κατάσταση σε αυτό το πεδίο είναι «απολύτως διαχειρίσιμη».

Σχετικά με την έναρξη της περιόδου κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και τις εκκαθαρίσεις φόρου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά, που είχαν καταγράφει πέρυσι, αναφέροντας ενδεικτικά ότι το σύστημα έχει ήδη δεχθεί περίπου 300.000 δηλώσεις, ενώ πέρυσι δεν είχε «ανοίξει» καν η σχετική εφαρμογή.

Τέλος, ο Χάρης Θεοχάρης γνωστοποίησε ότι ο συμψηφισμός του ΦΠΑ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.

The post Θεοχάρης: Το αργότερο σε μια εβδομάδα η πρώτη δόση του κοινωνικού μερίσματος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα