Θεοχαρίδης-Γκουτζαμάνη-Ρίζος ηγέτες στη Δικαιοσύνη!

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο μέχρι χθες Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θεοχαρίδης είναι ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο δικαστικό σώμα, η Ευτέρπη Γκουτζαμάνη είναι η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο κ. Γ. Ρίζος είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Αυτές ήταν οι τελικές επιλογές του Υπουργικού Συμβουλίου και είναι ακριβώς τα ονόματα της επετηρίδας.

Η πληροφορία ότι θα τηρηθεί η επετηρίδα και μόνο είχε γίνει γνωστή από πολύ καιρό αλλά υπήρχαν και αντιδράσεις καθώς

η επετηρίδα δεν είναι πάντα αξιοκρατική. Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν κυρώσεις ουσιαστικές για όσους «αποκτούν» αρνητικό φάκελλο.

Απόλυτη επετηρίδα δεν τηρήθηκε ποτέ στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση όμως η επετηρίδα αυτή τη φορά είχε πρόσωπα με πραγματική αξία και αναφερόμαστε (ήδη έχετε διαβάσει) στους νέους προέδρους και στη νέα Εισαγγελέα. Θετικό είναι ότι επελέγη εισαγγελέας από τον εισαγγελικό κλάδο, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των Εισαγγελέων, πολλοί εκ των οποίων απειλούσαν με παραίτηση αν κριθούν ανίκανοι να υπηρετούν σε μία θέση που δικαιωματικά τους ανήκει.

Το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε και 6 νέους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας.

Σε μια εποχή αποκάλυψης φοβερών σκανδάλων είναι αναγκαίο οι νέοι ηγέτες του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μην είναι άχρωμοι και άοσμοι και να υπερασπιστούν τον αδύναμο και αδικούμενο πολίτη δίνοντας ρυθμό στους συναδέλφους τους αλλά και τιμωρώντας όσους είναι ανάξιοι της θέσης τους.

Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, δικογραφίες, όπως αυτή του Β.Ρέστη είναι καλά παραδείγματα…

Όπως ήδη έχουμε γράψει η Δικαιοσύνη είχε δυο χαμένα ουσιαστικά χρόνια με την προεδρία της Ασημακοπούλου στον Άρειο Πάγο ενώ άχρωμος ήταν σχετικά και ο απελθών εισαγγελέας Γιάννης Τέντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα