Θα «πνιγούμε» στα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο

«Βουνό» θα δημιουργήσουν τα σκουπίδια και πάλι στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις.Οι εργαζόμενοι στους δήμους απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ομοσπονδία τους, ενώ αποφάσισαν να απέχουν από την αποκομιδή των σκουπιδιών και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι κινητοποιήσεις τους εντάσσονται

στο πλαίσιο των αντιδράσεών τους κατά των ρυθμίσεων για τη διαθεσιμότητα που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα την Παρασκευή εκπρόσωποί τους επιχείρησαν να συναντηθούν στο υπουργείο με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό καθώς ο ίδιος βρισκόταν στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα με την αποκομιδή σκουπιδιών ήδη είναι εντονότατο και αναμένεται να γίνει σοβαρότερο καθώς ο καιρός χαλάει και αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις που θα μετατρέψουν τους δρόμους σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Πολύ περισσότερο εάν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν τελικώς την παράταση των κινητοποιήσεών τους.

Κάτι που θα γίνει γνωστό την Κυριακή, όταν θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της. Προσώρας πάντως έχει ήδη εξαγγείλει και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά άρθρα«Πνιγμένη» στα σκουπίδια η ΠάτραΜέχρι τη Δευτέρα τα σκουπίδια στο δρόμο«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα