Τετ α τετ Μιχελάκη – Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για την κινητικότητα στους Δήμους

Συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα έχουν το πρωί οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να οριστικοποιηθεί το σχέδιο κινητικότητας στους Δήμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αιρετών, θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην πρόταση για εθελούσια ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα 3.000 υπαλλήλων, «η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού

σε πολλούς δήμους και ιδιαίτερα σε νησιωτικούς».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ θα είναι ο Κώστας Ασκούνης. «Παρών» θα είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος την Τετάρτη εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα περί απολύσεων και διαθεσιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Αν δεν πρόκειται για τακτική σκόπιμης διοχέτευσης πληροφοριών, το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να τις διαψεύσει» επεσήμανε.

Και πρόσθεσε: «Αν τα δημοσιεύματα απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, τότε πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, αφού φαίνεται να εκπονούνται, εν κρυπτώ, σχέδια ‘ξαφνικού θανάτου’ των δήμων ή υπηρεσιών τους, που σήμερα αποτελούν τον μοναδικό άξονα συνοχής για την κοινωνία, καλύπτοντας την παντελή ανυπαρξία του κεντρικού κράτους. Με 60% λιγότερους κρατικούς πόρους. Οι μεταρρυθμίσεις, η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, απαιτούν, πρώτα απ’ όλα, σοβαρότητα».

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com

The post Τετ α τετ Μιχελάκη – Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για την κινητικότητα στους Δήμους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα