Τέσσερις συλλήψεις στη Λέσβο για φορολογικές παραβάσεις

Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ πιάστηκαν πολλοί επιτήδειοι στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. το περασμένο τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) ελέγχθηκαν από ανθρώπους της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 41 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στο νησί της Λέσβου, στη Μυτιλήνη, το Πλωμάρι, τη Νυφίδα Πολιχνίτου, τα Βατερά, τη Μήθυμνα, τη Σκάλα Σικαμείας, την Πέτρα,

τη Σκάλα Καλλονής και τη Σκάλα Ερεσού.

Σε 25 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Μεταξύ των παραβάσεων περιλαμβάνεται η λειτουργία 4 καταστημάτων – επιχειρήσεων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η εργασία 38 ανασφάλιστων ατόμων, ενώ σε 9 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί συνολικά 23 αποδείξεις λιανικής πώλησης διαφόρων χρηματικών ποσών.

Επιπλέον, 31 εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και 34 εργάζονταν χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό υγείας.

Τέλος, στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, σε κατάστημα – αναψυκτήριο στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν ο 56χρονος Ελληνας ιδιοκτήτης και τρεις ακόμη Ελληνες εργαζόμενοι, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της δήλωσης ψευδών στοιχειών, της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα και της πλαστογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα