Τεράστιες ουρές ταλαιπωρίας στις εφορίες – Δεν υπάρχει λόγος παράτασης, λέει ο Χ. Θεοχάρης

Στις εφορίες προσέρχονται χιλιάδες φορολογούμενοι με την αγωνία αν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους καθώς η προθεσμία εκπνέει σήμερα τελευταία μέρα του έτους, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δοθεί παράταση.

Ουρές ταλαιπωρίας στις εφορίες – Δεν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Το ίδιο σκηνικό ταλαιπωρίας εδώ και μέρες και τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά: τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος, πληρωμή

ΦΑΠ των ετών 2011-2012-2013, κατάθεση πινακίδων και έκδοση κλειδαρίθμων.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε ότι οι εφορίες θα παραμείνουν ανοιχτές και μετά τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες αλλά θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό και το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, τις πρώτες δύο, δηλαδή, ημέρες του νέου έτους.

Ενώ, ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Χ. Θεοχάρη, η εικόνα που παρουσιάζει το σύστημα δεν δικαιολογεί παράταση. Μάλιστα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι περίπου 1.000.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως χθες τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μέχρι και χθες 5 εκατ. φορολογούμενοι από τα 5,5 εκατ. είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και ότι είναι «εφικτό τεχνικά να εξυπηρετηθούν όλοι σήμερα». Έτσι, όπως είπε, σε τεχνικό επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

The post Τεράστιες ουρές ταλαιπωρίας στις εφορίες – Δεν υπάρχει λόγος παράτασης, λέει ο Χ. Θεοχάρης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα