«Ξαφνικός θάνατος» στις συμβάσεις 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ – Άγρια κόντρα Μπέζα-γιατρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Την απειλή του πράξη έκανε το υπουργείο Υγείας, το οποίο ωθεί σε «ξαφνικό θάνατο» τις συμβάσεις 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Από σήμερα ξεκινάει την εφαρμογή του Plan B το υπουργείο Υγείας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους απεργούς του υγειονομικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις απεργίες τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Την απειλή του πράξη πρόκειται να κάνει ο υφυπουργός Υγείας,

αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ, Αντώνης Μπέζας, καταγγέλλοντας τις συμβάσεις των γιατρών του Οργανισμού που, παρότι απεργούν το πρωί από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, βλέπουν ασφαλισμένους το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για περίπου 800 γιατρούς είτε μόνιμους είτε πλήρους, αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, οι οποίοι υποχρεούνται να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους στις δομές του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή στα καταστήματα του πρώην ΙΚΑ, ενώ έχουν υπογράψει και σύμβαση με τον Οργανισμό να δέχονται τουλάχιστον 150 επισκέψεις τον μήνα ασφαλισμένων του στο ιδιωτικό τους ιατρείο με αμοιβή 10 ευρώ.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως δρομολογεί τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς, ώστε να αποφορτίσει την εκρηκτική κατάσταση με την αναμονή και τις καθυστερήσεις των ασφαλισμένων. Βάσει του σχεδίου Β οι ιδιώτες γιατροί θα επωμισθούν πλέον μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν σε 300 επισκέψεις τον μήνα αντί των 200 που ισχύουν σήμερα.

Στο σχέδιο Β που έχει το υπουργείο, περιλαμβάνεται και η άμεση ένταξη των Κέντρων Υγείας που υπάγονται σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς και στα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΠΦΥ). Τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, στελεχωμένα με τις βασικές ιατρικές ειδικότητες, ώστε να ανοίξουν τις πόρτες τους στους ασφαλισμένους. Ουσιαστικά, η απεργία δρομολόγησε τις εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα ανοίγοντας και τη βεντάλια των ιδιωτών γιατρών που εξετάζουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις δομές του ΕΣΥ που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πιο ήπια περιστατικά.

Η απάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Plan B

«Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν», επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ( ΙΣΑ), με αφορμή τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, όσων γιατρών των πολυιατρείων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν συμβάσεις και για τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

«Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι’ άλλους γιατρούς από το ΕΣΥ», επισημαίνει ο ΙΣΑ και καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή.

Εξάλλου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά από τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει την καταστροφική πολιτική» και δηλώνει ότι «ο ιατρικός κόσμος θα αντιταχθεί σύσσωμος σε κάθε παρέμβαση που βρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση».

Ο ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν την αυριανή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στην αυριανή πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
Στις προειδοποιήσεις Γεωργιάδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) είχε νωρίτερα απαντήσει με κλιμάκωση των απεργιακών της κινητοποιήσεων έως και τις 9 Δεκεμβρίου.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Ομοσπονδία, ανέφερε ότι οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ «που συμμετέχουν με πολύ υψηλά ποσοστά στην απεργία», μετά και την αδιάλλακτη στάση του Υπουργού ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκηρύσσουν συνέχιση του αγώνα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τις 4, 5, 6 & 9 Δεκεμβρίου.

«Ο αγώνας των γιατρών – οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ είναι αγώνας με κοινωνική αναφορά που έχει σαν στόχο την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες, η μάχη για την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού και την αξιοπρέπεια των λειτουργών της υγείας θα συνεχισθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μπέζας: Δεν μπορούν να παίζουν με το δημόσιο σύστημα Υγείας

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ανέφερε ότι πρόκειται να προχωρήσει από σήμερα σε διακοπή των συμβάσεων των γιατρών – υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που απεργούν και, παράλληλα, δέχονται, σύμφωνα με το υπουργείο, ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι «η απεργία πρέπει να σταματήσει» και τόνισε ότι «με το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανείς».

Πρόκειται, όπως επεσήμανε, για περίπου 700 γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και, παράλληλα, διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Σημείωσε πως «με το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανείς», ζητώντας να σταματήσει η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μπέζας κατηγόρησε τη συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ότι «κατευθύνει τους γιατρούς σε λάθος δρόμους».

Οι δηλώσεις του κ. Μπέζα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος.

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Παραπλανά ο Μπέζας για τις συμβάσεις μας

Προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης καταλόγισε στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θανάσης Αποστολόπουλος.

«Ο υφυπουργός Υγείας δεν προσεγγίζει σωστά το θέμα και παραπλανά καθώς ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν έχει υπαλληλική εξάρτηση στο ιδιωτικό του γραφείο» είπε στο ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Προσθεσε πως ο γιατρός οφείλει να περιθάλψει τον ασθενή, είτε έχει, είτε δεν έχει σύμβαση με τον Οργανισμό.

Ο κ. Αποστολόπουλος είπε ακόμη ότι από τους 6 χιλιάδες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στην ελληνική επικράτεια μόνο οι 700 έχουν παράλληλη σύμβαση στα ιδιωτικά τους γραφεία.

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com

The post «Ξαφνικός θάνατος» στις συμβάσεις 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ – Άγρια κόντρα Μπέζα-γιατρών (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
εοπυυ, βιντεο, κοντρα, υφυπουργός υγείας, απεργιες, ικα, απεργια, αθηνα, εοππυ, mega, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, απεργια 1 δεκεμβριου, ιατρικος συλλογος, το θεμα, αυριανη, ηγεσια, θεμα, mega, αξιοπρεπεια, αοριστου χρονου, αφορμη, βρισκεται, γιατροι, γραφεια, δημοσιο, δηλωσεις, ευρω, ειπε, ζητα, υπηρεσιες, υφυπουργος, κυβερνηση, λαθος, νοσοκομεια, ουσιαστικα, πορτες, πρωι, συγκεντρωση, σχεδιο, υπουργειο υγειας, υφυπουργός υγείας, αγωνας, εφαρμογη, εξαρτηση, ιατρικο, υπουργειο, πληροφοριες, θανασης, υγειας
Τυχαία Θέματα