Τελικό η Ισπανία

Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2012, καθώς νίκησε με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι την Πορτογαλία, ενώ η κανονική διάρκεια και παράταση του ημιτελικού ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν η “Furia Roja” θα παίξει σε 3ο σερί τελικό μεγάλης διοργάνωσης, κάτι που έχει κάνει μόνο η Γερμανία (1972, 1974, 1976).

Οι Γερμανοί μάλιστα ενδεχομένως να είναι η αντίπαλοι των Ισπανών την Κυριακή στον τελικό του Κιέβου, καθώς

αντιμετωπίζουν την Ιταλία στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη (21:45).

Αν τα “πάντσερ” μάλιστα τα καταφέρουν κόντρα στην “σκουάντρα ατζούρα”, τότε θα έχουμε επανάληψη του τελικού του Euro 2008, ενώ η Ισπανία αν πάρει το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη που κατακτά 3 σερί μεγάλες διοργανώσεις (η Γερμανία είχε χάσει τον τελικό Euro 1976 από την Τσεχοσλοβακία του Πανένκα).

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πορτογάλους με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει το πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο, αλλά εν συνεχεία έκανε το ίδιο ο Κασίγιας στην εκτέλεση του Ζοάο Μοουτίνιο.

Μετά από 5 γκολ (το τελευταίο με τον Σέρχιο Ράμος αλά… Πανένκα), ο Μπρούνο Άλβες εκτέλεσε το 4ο πέναλτι της Πορτογαλίας και αστόχησε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τελικά δεν εκτέλεσε πέναλτι (ήταν στο πρόγραμμα για το 5ο), καθώς ο Σεσκ Φάμπρεγκας ευστόχησε στο 5ο της Ισπανίας και της χάρισε την νίκη-πρόκριση, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα.

Τα στοιχεία του ματς

Γήπεδο: “Donbass Arena”, Ντόνετσκ
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο (106′ Κουστόντιο), Ραούλ Μεϊρέλες (113′ Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (81′ Νέλσον Ολιβέιρα).
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (87′ Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (60′ Χεσούς Νάβας), Ινιέστα, Νεγκρέδο (54′ Φάμπρεγκας).

*κίτρινες κάρτες: 45′ Φάμπιο Κοεντράο, 60′ Κρ. Ρονάλντο, 61′ Πέπε, 64′ Ζοάο Περέιρα, 86′ Μπρούνο Άλβες, 90′+3 Μιγκέλ Βελόζο / 40′ Σέρχιο Ράμος, 60′ Μπουσκέτς, 84′ Αρμπελόα, 113′ Τσάμπι Αλόνσο
**κόκκινες κάρτες: -

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα