Τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από το σεισμό κατοίκων στην Κεφαλλονιά (ΦΩΤΟ)

Στην απόφαση της εκκένωσης τμημάτων του οικισμού Αθέρας στην Κεφαλλονιά προέβη ο δήμος, λόγω επικείμενης πτώσης ενός βράχου που έχει σχεδόν αποκολληθεί από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έλαβε χώρα στο νησί, ενώ ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εκκένωση του Νοτιανατολικού τμήματος του οικισμού Αθέρας και της οικίας “Σαμούρη” στο Βορειοδυτικό τμήμα του οικισμού, καθώς στο σημείο υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που έχει σχεδόν αποκολληθεί μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της Κυριακής

και επιβαρύνεται από τους συνεχείς μετασεισμούς.

Όσον αφορά στα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από το σεισμό, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στους Δήμους Κεφαλλονιάς και Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες, καθώς και ότι θα αποσταλούν 200 κλινοσκεπάσματα στην πληγείσα περιφέρεια, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μάλιστα, αποφασίστηκε η αναστολή για τρεις μήνες της υποχρέωσης πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Να σημειωθεί ότι στην Κεφαλλονιά έχει ήδη φτάσει το πλοίο το Superfast 11 προκειμένου να φιλοξενήσει προσωρινά όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους. Το Superfast 11 διαθέτει 700 κλίνες.

«Συνέχεια επιβιβάζεται κόσμος από την ώρα που έδεσε το πλοίο στο λιμάνι του Αργοστολίου. Μέχρι τις 10.00 είχαν μπει περίπου 300 άτομα» ανέφερε στο «Βήμα» ο κ. Διονύσης Περδίκης, ταξιδιωτικός πράκτορας του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι του νησιού που έχουν καταφύγει στο πλοίο ξεπερνούν τους 600, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι φοιτητές του ΤΕΙ.

The post Τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από το σεισμό κατοίκων στην Κεφαλλονιά (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα