Τα άπλυτα του συνεργάτη του Κακλαμάνη, Καρατζά…

Τα γράφαμε εδώ και καιρό, τα ξαναγράψαμε και τώρα δικαιωνόμαστε. Ζητούσαμε επίμονα απαντήσεις για τον διευθυντή του γραφείου του Νικήτα Κακλαμάνη και συνταξιούχο εκπαιδευτικό, Σωτήρη Καρατζά και το πώς απέκτησε τα σπίτια στο Κολωνάκι, εξοχικά στο Μάρμαρι Ευβοίας και την ιδιόκτητη παραλία στην Ελαφόνησο. Το θέμα έχει απασχολήσει εδώ και καιρό και τον ΣΚΑΪ, με το πρόσφατο ρεπορτάζ του να είναι συγκλονιστικό.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του Δημήτρη Λάππα:

Φύλλο και φτερό κάνει το ΣΔΟΕ τους τραπεζικούς λογαριασμούς στενών συνεργατών του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη και δύο επιχειρηματιών, με τους οποίους (όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, τον Ιανουάριο του 2011), ασκούν κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα, στην Ελαφόνησο.

Κάτι που αποτέλεσε και την απαρχή των ελέγχων του ΣΔΟΕ, γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία των:

- Σωτήρη Καρατζά (επί δεκαετίες διευθυντή του γραφείου του Ν. Κακλαμάνη, ως ευρωβουλευτή, υπουργού Υγείας, δημάρχου Αθηναίων και, σήμερα, βουλευτή),
- Παγώνας Καρατζά – Τριανταφύλλη (συζύγου του Σ. Καρατζά και, επί δεκαετίες, εξ απορρήτων γραμματέως, του Ν. Κακλαμάνη),
- Ευάγγελου Τριανταφύλλη (αδελφού της προηγουμένης) και,
- των επιχειρηματιών Ιωάννη και Αναστασίου Τζουμάνη (συνέταιροι των προαναφερθέντων στο κάμπινγκ της Ελαφονήσου).

Όταν ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε την αγορά του κάμπινγκ της Ελαφονήσου, κατά 50% από την Παγώνα Καρατζά – Τριανταφύλλη και τον αδελφό της, Ευάγγελο Τριανταφύλλη και κατά το υπόλοιπο 50% από τους αδελφούς Τζουμάνη, έναντι 1.894.260 ευρώ, ο Σωτήρης Καρατζάς έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη στοχοποίηση, του Ν. Κακλαμάνη και ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του, για να λάμψει η αλήθεια.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και έδειξαν αρκετές «σκιές», γύρω από την αγορά ακινήτων, ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, το Τμήμα Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Παράνομων Εσόδων, του ΣΔΟΕ, ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, που συνεχίζεται και σήμερα.

ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ Η ΜΠΑΛΑ…

Η επιχειρηματική, όμως, δραστηριότητα των συνεργατών του, φαίνεται έβαλε, στα τέλη Οκτωβρίου, στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ και τον Ν. Κακλαμάνη.

Και θεωρούμε ότι ο έλεγχος του Ν. Κακλαμάνη, από το ΣΔΟΕ, είναι στο πλαίσιο των διενεργούμενων, για τους στενούς του συνεργάτες, ελέγχων, από το γεγονός, ότι ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ είχε διαψεύσει την εμπλοκή του ονόματος του βουλευτή της ΝΔ, σε οποιαδήποτε λίστα με πολιτικά πρόσωπα, που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Η διάψευση έγινε με αφορμή την δημοσίευση (Σεπτέμβριος του 2012), λίστας με 36 πολιτικά πρόσωπα, που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Ο Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο και λίγες ημέρες αργότερα (περί τις 5 Οκτωβρίου), έδινε στην δημοσιότητα την έγγραφη απάντηση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία «καμία λίστα, ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας. Η φερόμενη λίστα αποτελεί προϊόν παράνομης ε

Keywords
Τυχαία Θέματα