Τα H&M ανοίγουν νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Η σουηδική αλυσίδα ένδυσης με την επωνυμία H&M δεν δείχνει να κάμπτεται από την κρίση αλλά αξιοποιεί τις συνθήκες για να διευρύνει την παρουσία της και τα μερίδιά της στην αγορά. Έτσι λοιπόν, ισχυροποιεί την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας νέο κατάστημα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του site Voria.gr, η H&M (Hennes & Mauritz AB), έχει ήδη ενοικιάσει, με μακροχρόνια

σύμβαση, τα δύο διατηρητέα ακίνητα στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών. Τα κτήρια, επί της Τσιμισκή 20 και 22, είναι ιδιοκτησίας του εμπόρου γυναικείων ενδυμάτων Νίκου Μπάρμπα κι έχουν συνολική κάλυψη 4.000 τ.μ.

Όπως πληροφορήθηκε το Voria.gr, η H&M έχει ήδη εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες για την ανακαίνιση και διαμόρφωση των χώρων και πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση μίας σημαντικής επένδυσης. Μάλιστα, τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η επέκταση της παρουσίας της H&M, στο συγκεκριμένο τμήμα της Τσιμισκή, οπωσδήποτε και θα αναζωογονήσει την αγορά στο κομμάτι πέραν της Αριστοτέλους, ενώ υπολογίζεται ότι στο νέο κατάστημα θα απασχοληθούν περί τα 100 και πλέον άτομα.

Η Η&Μ, σε τηλεφωνική επικοινωνία, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τη διασταυρωμένη ούτως ή άλλως πληροφορία της Voria.gr, οπότε ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν στα νέα σημεία θα αναπτυχθεί, ενδεχομένως και η νέα μπράντα του Ομίλου που φέτος προωθείται στη διεθνή αγορά και ειδικότερα στην Ευρώπη, δηλαδή τα ‘&Οther Stories’ (αξεσουάρ για γυναίκες). Πάντως, το Τμήμα Ανάπτυξης της H&M στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η αλυσίδα είναι σε συνεχή αναζήτηση, πανελλαδικά, νέων σημείων, κατάλληλων, για τη δημιουργία καταστημάτων.
Σήμερα, τα καταστήματα της αλυσίδας ανέρχονται σε 26 πανελλαδικά, ενώ στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν τέσσερα, ένα επί της Αγίας Σοφίας, ένα στο αριθμό 40 της Τσιμισκή και από ένα στα εμπορικά κέντρα Μediterranean Center και City Gate.

H εταιρεία, που στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, συμπεριλαμβάνεται στους βασικούς ανταγωνιστές του ομίλου Inditex, πέτυχε αύξηση των πωλήσεών της κατά 5% στην παγκόσμια αγορά, στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και τον Μάϊο του 2013.

Η Η&Μ, που λειτούργησε το πρώτο της κατάστημα το 1947, στη Σουηδία, σήμερα έχει περί τα 2.900 καταστήματα σε 49 αγορές, απασχολώντας περισσότερους από 104.000 εργαζομένους. Ο όμιλος, έχει έξι brands προϊόντων, τα: ‘Η&Μ’, ‘COS’, ‘Monki’, ‘Weekday’, Cheap Monday’ και ‘& Οther Stories’. Ειδικά στην αγορά της Αμερικής, δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των on line πωλήσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
αξεσουαρ τσιμισκη θεσσαλονικη μαγιο ελσα
Τυχαία Θέματα