Τα … ισοδύναμα της Ραχήλ

Τις δικές της προτάσεις για ισοδύναμα άλλων μέτρων ( βλέπε εισιτήριο 25 ευρώ των νοσοκομείων) κατέθεσε στη Βουλή μέσω σχετικής ερώτησης η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.

Συγκεκριμένα η βουλευτής τω ν ΑΝΕΛ ζητά να επιστραφούν στην ελληνική κυβέρνηση τα 2,5 εκατ. ευρώ, που έδωσε στην Αλβανία το 2002 για την ανέγερση του Εθνικού Θεάτρου Αλβανίας, αλλά έκτοτε παραμένουν αδρανή σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σε ερώτησή της που συνυπογράφει και ο κ. Τέρενς Κουίκ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών,

η κ. Μακρή υπενθυμίζει ότι με το άρθρο 2 της Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ελλάδος – Αλβανίας, που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2001, η χώρα μας ανέλαβε να στηρίξει, με το ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, την ανέγερση στα Τίρανα νέου κτιρίου θεάτρου, το οποίο θα λειτουργούσε ως Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας.

Στην ερώτησή της η κ. Μακρή σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Γιατί παραμένουν αναξιοποίητα τα χρήματα επί 12 χρόνια; Αφού δεν υπάρχει η ικανότητα υλοποίηση του έργου «υψηλής συμβολικής αξίας» γιατί τα χρήματα δεν φυλάσσονται σε ελληνική τράπεζα, αλλά παραμένουν δεσμευμένα στην Τράπεζα της Αλβανίας όπου παρουσιάζονται ως στοιχείο του ενεργητικού της;».

The post Τα … ισοδύναμα της Ραχήλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα