ΤI «ΒΓΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκοπήσεις μπορεί να μη δημοσιεύονται από την περασμένη Παρασκευή, αλλά στοιχεία από τις τάσεις του εκλογικού σώματος καταφθάνουν καθημερινά στα κομματικά επιτελεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “P”, οι έρευνες που έχουν στη διάθεσή τους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καθιστούν σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα αποσυσπείρωσης, με αποτέλεσμα το πολιτικό κλίμα να παραμένει θολό, λίγα 24ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Τα δύο κόμματα εξουσίας συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλές πτήσεις και ουδείς είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ποιο είναι το

«ταβάνι» της εκλογικής τους επιρροής.

Παράλληλα, πολλά είναι τα κόμματα που βρίσκονται κοντά στο όριο του 3% που θα τους δώσει το εισιτήριο για τη νέα Βουλή.

Με βάση αυτό ως δεδομένο, είναι παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε εκτίμηση για το ποσοστό που θα χρειαστεί το πρώτο κόμμα για να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Στην ουσία μιλάμε για κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, γεγονός που κάνει πολλούς να μιλούν για τη Νέα Μεταπολίτευση.

Ωστόσο, οι δημοσκόποι αδυνατούν να δώσουν σαφή απάντηση στο ερώτημα εάν οι πολίτες απλώς εκφράζουν την οργή τους για τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου στη δημοσκοπική κάλπη και εάν θα πράξουν διαφορετικά όταν έρθει η στιγμή να ψηφίσουν.

Όπως έγραψε χθες το “P” ήδη καταγράφεται μια μεγάλη δημοσκοπική έκπληξη, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα πάντα θα είναι διαφορετικά στις 7 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα