Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στη Βενεζουέλα έπειτα από τη δολοφονία της Μις Βενεζουέλα

Σε σύσκεψη για την εξάπλωση της εγκληματικότητας στη χώρα κάλεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, καλώντας τους κυβερνήτες πολιτειών και τους δημάρχους, έπειτα από τη γενική κατακραυγή για τη δολοφονία της γνωστής ηθοποιού και πρώην Μις Βενεζουέλα, Μόνικα Σπέαρ.

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη Μόνικα Σπέαρ, και ο 39χρονος πρώην συζυγός της Τόμας Χένρι Μπέρι, Βρετανός πολίτης, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από κακοποιούς, ενώ η πεντάχρονη κόρη τους νοσηλεύεται επίσης με τραύμα από σφαίρα.

Μάλιστα, εκατοντάδες ηθοποιοί και συγγραφείς

πορεύτηκαν την Τετάρτη στο Καράκας για να ζητήσουν την κυβερνητική προστασία των πολιτών της χώρας από τους δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου, με τη χώρα να φιγουράρει στις υψηλότερες θέσεις στη λίστα της παγκόσμιας εγκληματικότητας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι περισσότερες από εννέα στις 10 δολοφονίες στη χώρα μένουν ανεξιχνίαστες, σύμφωνα με ανεξάρτητο παρατηρητήριο της εγκληματικότητας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ληστές σκότωσαν την Σπέαρ και τον Μπέρι στις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας σε σημείο εθνικής οδού κατά την επιστροφή τους στο Καράκας από την επαρχία και ενώ περίμεναν την οδική βοήθεια.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι ήδη κρατούνται επτά ύποπτοι για τη διπλή δολοφονία.

The post Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στη Βενεζουέλα έπειτα από τη δολοφονία της Μις Βενεζουέλα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα