ΣΥΡΙΖΑ: Εντυπωσιακές ομοιότητες της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης με τη μονταζιέρα του Μαξίμου

Δεικτική είναι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χθεσινή ανακοίνωση του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee Ντέιβιντ Χάρις αναφορικά με τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του υποψηφίου για τη θέση του περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Καρυπίδη, στην οποία υπογραμμίζεται το «φλερτ» της Νέας Δημοκρατίας με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα καλεί τον κ. Χάρις να πληροφορηθεί σχετικά με το ποιοι είναι εκείνοι των οποίων πλέκει το εγκώμιο, ενώ εκτιμάται ότι ότι ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, «παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού».

«Δυστυχώς υπήρξε μια απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας και ως απαράδεκτη ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί η δημόσια τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος εξαπέλυσε εντελώς αναίτια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο έχει ενσωματωμένες στους κόλπους του αντισημιτικές απόψεις» σημειώνει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου βρίσκονται τόσο οι δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου για «προοπτική συνεργασίας στην προοπτική συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την ναζιστική Χρυσή Αυγή», καθώς και η ανάδειξη σε κυβερνητικές θέσεις στελεχών του Μαξίμου «που έχουν κατ’ επανάληψη εκθειάσει το θεωρητικό του Ναζισμού στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Πλεύρη». Αναφορά γίνεται επίσης στο πρόσωπο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, τόσο για τη διαδοχή του στην ηγεσία της χουντικής νεολαίας ΕΠΕΝ αλλά και για την ηγεσία του κ. Βορίδη στο «Ελληνικό Μέτωπο», ενός ακροδεξιού κόμματος το οποίο λειτουργούσε ως ως φορέας αντισημιτικών και ρατσιστικών απόψεων.

«Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι στη Νέα Δημοκρατία και στον περίγυρο του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κινούνται σύμβουλοι, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν εκφράσει ρατσιστικές απόψεις και αντιλήψεις. Αν ο κ. Χάρις είναι απληροφόρητος, τότε οφείλει να ενημερωθεί σχετικά με το ποιοι είναι εκείνοι των οποίων πλέκει το εγκώμιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post ΣΥΡΙΖΑ: Εντυπωσιακές ομοιότητες της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης με τη μονταζιέρα του Μαξίμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα